U TUHELJSKIM TOPLICAMA ODRŽAN TEAM BUILDING HRVATSKE NARODNE STRANKE

Predsjednik Vrdoljak: Vrijeme je da ubacimo u petu brzinu – birači nam neće oprostiti izostanak rezultata

Objavljeno: 17.03.2018. zagorjeinternational

Predsjednik Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata Ivan Vrdoljak na konferenciji za novinare u Tuheljskim Toplicama, gdje je održan stranački team building, poručio je da su glavni razlozi okupljanja stranačkog vodstva izvješće Europske komisije, koje je HNS shvatio vrlo ozbiljno te usvajanje stranačkih aktivnosti u nadolazećem razdoblju.

– Prijepodne smo proveli analizirajući izvješće i shvatili to kao konstruktivnu kritiku. U njoj vidimo i dosta pozitivnih makroekonomskih pokazatelja, vidimo čak i pozitivan osvrt na dio resora za koje je HNS odgovoran. Međutim, ono što je činjenica jest da se svi zajedno trebamo probuditi i ubrzati reformske procese. Naši članovi, birači i simpatizeri – razumiju našu odluku da se spriječi odlazak na treće izbore, ali nikada nam neće oprostiti izostanak rezultata ove Vlade. I zato će naš fokus biti poboljšanje rezultata u našim resorima, ali i aktivno i proaktivno ubrzanje reformskih procesa u ostalim resorima – rekao je Vrdoljak.

Tri stranačke aktivnosti

Najavio je i tri stranačke aktivnosti koje su zaključak subotnjeg okupljanja.

– Prva je da ćemo u svim županijama organizirati okrugle stolove, gdje ćemo pripremiti materijale kako HNS gleda na stanje u gospodarstvu i potencijale rasta, a uključit ćemo i niz nestranačkih stručnjaka koji će nas educirati i predložiti mjere. Druga aktivnost je osnivanje stručnih interesnih odbora, od temeljnog odbora za ljudska prava,  do gospodarstva i poreznih politika i niz drugih. Treća aktivnost “best practice sharing“, najbolji ministri, župani, načelnici i gradonačelnici podijelit će svoja pozitivna iskustva i rezultate s drugim dijelovima Hrvatske.

Vrijeme je da ubacimo u petu brzinu. Ne, cilj nije destabilizirati Vladu, nego da rezultat koji će Vlada isporučiti građanima, bude bolji – zaključio je Vrdoljak.

Na pitanje o Istanbulskoj konvenciji, predsjednik HNS-a je odgovorio kako su oni jedina stranka koja ima jasan stav prema Istanbulskoj konvenciji još od 2015. godine.

– Tada smo tražili od SDP-a da je ratificiraju, no, oni su procijenili da nije povoljan trenutak. Prije nekoliko mjeseci smo rekli da bi tu temu trebali čim prije zaključiti i na neki način isprovocirali brzinu reakcije, da bismo sada došli do trenutka gdje se očekuje izglasavanje konvencije u Hrvatskom saboru. Nemojte politizirati jednu humanu konvenciju. Mi imamo jedinstvo u stranci, kako 2015., tako i danas, svi saborski zastupnici i klub HNS-a će glasovati za – rekao je Vrdoljak, a s njime se složila i HNS-ova saborska zastupnica Marija Puh.

“Nema ideologije“

– Svi su počeli govoriti o ideologiji, koje uopće nema u Istanbulskoj konvenciji. Cilj Istanbulske konvencije je pooštravanje kazni za nasilje nad ženama, edukacija ljudi koji rade sa žrtvama te samo poboljšanje statusa žrtve nakon što ona prijavi nasilje. Nažalost, ideološke grupe koje žele dobiti političke bodove na tome iznimno su glasne – rekla je Puh.

Potpredsjednik Vlade Predrag Štromar istaknuo je pak kako je u četvrtak, na prijedlog Ministarstva graditeljstva, Vlada donijela zaključak prema kojem će se sanirati kuće i domovi ili osigurati neki drugi smještaj onima koji su nastradali zbog otvaranja klizišta, što se neće odnositi samo na Hrvatsku Kostajnicu, nego na sva područja gdje se otvaraju klizišta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba