ZAGORCI USPJEŠNI U GRČKOJ

Luka Kunić treći, a Dino Lončar peti na prvoj utrci Prvenstva jugoistočne zone Prvenstva Europe u motocrossu

Objavljeno: 12.03.2018. JJ

U Grčkoj, u mjestu Giannitsa kraj Soluna, održana je prva utrka Prvenstva jugoistočne zone Prvenstva Europe u motocrossu za juniore. Na utrci su nastupila četiri vozača iz Hrvatske, svi članovi Valvoline MX Team Šipek, a dvojica od njih su i članovi Moto – športskog društva Zabok. U Klasi MX85 nastupio je Patrik Ujčić iz Matulja te Luka Kunić, član MŠD-a Zabok, a u klasi MX65, Šimun Ivandić te Dino Lončar. Nakon dobrih subotnjih treninga i kvalifikacijskih utrka, u nedjelju su održane dvije utrke u svakoj klasi.

Popravljaju plasman

Prvi su na stazi izašli vozači klase MX85. U prvoj utrci dana, Patrik Ujčić je završio kao treći, a Luka Kunić četvrti. U prvoj utrci klase MX65, Šimun Ivandić završava na petom, a Dino Lončar na šestom mjestu. U drugoj utrci klase MX85 su Luka i Patrik zamijenili mjesta, pa dan završavaju sa istim brojem bodova, ali zbog boljeg rezultata u drugoj utrci, mjesto na postolju, kao treći u ukupnom poretku, osvaja Luka Kunić.
U drugoj utrci klase MX65 dečki popravljaju plasman, Šimun završava kao treći, a Dino kao četvrti. U ukupnom poretku, Šimun zauzima mjesto na postolju, trećim mjestom u ukupnom poretku, dok je Dino Lončar završio na petom mjestu u ukupnom poretku.

Nisu trenirali

– Ovakvim rezultatima naši dečki mogu biti stvarno zadovoljni, jer zbog vremenskih neprilika posljednjih tjedana, gotovo da i nisu mogli održati trening na motociklu, pa se nadamo da će na sljedećim utrkama forma biti još bolja, a samim time i možda još boljih rezultata. Sljedeća utrka ovog prvenstva se održava 29. travnja u Mađarskoj, u Kishkunlachazi, u okolici Budimpešte. Prije toga ćemo ove dečke, kao i mnoge druge vozače, među kojima očekujemo i svjetskog prvaka Tima Gajsera, vidjeti na stazi Vučak u Zaboku, na utrci Zajedničkog prvenstva Hrvatske i Slovenije, 31. ožujka – kažu iz MŠD-a Zabok.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba