MINISTARSTVO OBRANE RH UPUTILO POZIV:

Svi hrvatski državljani koji ove godine navršavaju 18 godina moraju se upisati u vojnu evidenciju

Objavljeno: 08.03.2018. JJ

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske pozvalo je sve muške osobe, hrvatske državljane rođene 2000. godine i starijih godišta, a koji dosad nisu upisani, da se radi uvođenja u vojnu evidenciju jave u Područne odsjeke za poslove obrane prema mjestu prebivališta. Riječ je o zakonskoj obvezi redovitog godišnjeg upisa u vojnu evidenciju, koji je obavezan sukladno Zakonu o obrani za sve hrvatske državljanine – muškarce koji u kalendarskoj godini navršavaju 18 godina, a imaju prebivalište na području Republike Hrvatske.

“Svi su pozvani”

Na poziv za upis u vojnu evidenciju obvezni su se odazvati i hrvatski državljani koji borave u inozemstvu, a uvođenje u vojnu evidenciju mogu provesti putem diplomatske misije ili konzularnog ureda Republike Hrvatske u državi u kojoj borave. Ovisno o mjestu prebivališta i zakazanom terminu, upisi u evidenciju obavljaju se u Odsjecima za poslove obrane, a prilikom dolaska pozvani muškarci moraju predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu i OIB. Svi pozvani, bez obzira jesu li dobili pojedinačni poziv ili ne, obvezni su odazvati se, a eventualnu spriječenost trebaju javiti Područnom odsjeku za poslove obrane osobno ili preko roditelja ili članova uže obitelji.

Raspored uvođenja novaka

Uvođenje novaka u vojnu evidenciju vršit će se u: Krapini, Ivana Rendića 7 (sjedište POzPO Krapina), 29. ožujka; Zaboku, Matije Gupca 53 (dvorana za sastanke), 4. travnja; Zlataru, Park hrvatske mladeži 2 (gradska vijećnica), 5. travnja; Donjoj Stubici, Toplička 10 (Plava dvorana – 2. kat), 6. travnja; Pregradi, J. K. Tuškana 2 (Dvorana gradske vijećnice), 9. travnja i Klanjcu, Trg mira 11 (dvorana grada Klanjca), 10. travnja.
Detaljnije informacije o upisima u vojnu evidenciju potražite OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba