ZAGORJE PONOVNO IMA SVOJE PREDSTAVNIKE U BORBI ZA NAJPRESTIŽNIJU HRVATSKU DISKOGRAFSKU NAGRADU

“POPEVKA I TI”: Album Rajka Suhodolčana i Klape Bistrica nominiran za Porina

Objavljeno: 23.02.2018. JJ

Objavljene su nominacije za najprestižniju hrvatsku diskografsku glazbenu nagradu Porin, a među nominiranima su se i ovog puta našli zagorski izvođači. U kategoriji najboljeg pop – folklornog albuma nominiran je album “Popevka i ti”, Rajka Suhodolčana i Klape Bistrica. Sve pjesme koje se nalaze na albumu plod su dugogodišnje suradnje Rajka Suhodolčana i Klape Bistrica, inače čestim i dragim gostima na njegovim koncertima. Prva zajednička pjesma ujedno je naslovna pjesma albuma “Popevka i ti”, koje je bila premijerno izvedena na prošlogodišnjem krapinskom Festivalu. Autor glazbe je Rajko Suhodolčan, tekst je napisao Cvjetko Lež, a aranžman poznati glazbeni stručnjak Stipica Kalogjera.

Osim pjesme “Popevka i ti”, na albumu se nalazi još devet novih autorskih pjesama, većinom napisanih od strane Maria Galoića, prvog tenora i voditelja Klape Bistrica. Uz njih, na albumu su i tri glazbena broja iz radionice Rajka Suhodolčana.
Uz ove zagorske izvođače, u istoj kategoriji za Porina su nominirani Klapa Luka s albumom “Kap ljubavi” i grupa Kas s albumom “Danas smo kraljevi”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba