ODRŽANA UVODNA KONFERENCIJA PROJEKTA “MIPOS – MI POMAŽEMO STARIJIMA”, U SKLOPU KOJE JE GRADU ZABOKU I PARTNERIMA ODOBRENO 9,3 MILIJUNA KUNA

U sklopu projekta, od srpnja će biti zaposleno 55 žena koje će brinuti o 313 starijih i nemoćnih osoba

Objavljeno: 22.02.2018. JJ

Gradu Zaboku i partnerima odobreno je 9,3 milijuna kuna bespovratnih sredstava za financiranje projekta “MIPOS – MI POmažemo Starijima”. Uvodna konferencija projekta, prilikom koje su partneri potpisali Sporazum o partnerstvu u provedbi projekta, održana je u Zaboku. Voditeljica projekta Valentina Đurek, inače zamjenica gradonačelnika Zaboka, istaknula je da će u sklopu projekta biti zaposleno 55 žena koje će brinuti o 313 korisnika.
– Projektom je obuhvaćeno veliko područje županije, dvije trećine, a žene zaposlene u sklopu projekta počet će raditi od srpnja ove godine – rekla je Đurek.
Događanju je nazočila i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek.
– Riječ je o sjajnom projektu od izuzetne važnosti i drago mi je što je u njega uključen velik broj zagorskih gradova i općina – rekla je Petek.
Partneri na projektu su: Grad Donja Stubica, Grad Zlatar, Općina Bedekovčina, Općina Budinščina, Općina Gornja Stubica, Općina Hrašćina, Općina Konjščina, Općina Krapinske Toplice, Općina Mače, Općina Marija Bistrica, Općina Mihovljan, Općina Stubičke Toplice, Općina Sveti Križ Začretje, Općina Veliko Trgovišće, Općina Zlatar Bistrica, Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Zabok, Hrvatski Crveni križ, Gradsko društvo Crvenog križa Donja Stubica, Hrvatski Crveni križ, Gradsko društvo Crvenog križa Zlatar, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Krapina, Centar za socijalnu skrb Donja Stubica, Centar za socijalnu skrb Zabok, gornjostubička udruga Lipin Cviet i Udruga invalida Bedekovčina.
Okupljene je na početku konferencije pozdravio i zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek, a događanju je nazočio i potpredsjednik Sabora RH Siniša Hajdaš – Dončić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba