ČLANOVI SDP-A MARIJE BISTRICE OBJAVOM FOTOGRAFIJA NA FACEBOOKU APELIRALI NA OPĆINU I ŽUPANIJU DA RIJEŠE PROBLEM PARKIRANJA I JAVNE RASVJETE OKO ŠKOLE

Načelnik Milički: Iako je osnivač škole Županija, Općina redovito održava taj prostor – parkiralište je iza školske dvorane, a imamo i javnu rasvjetu

Objavljeno: 21.02.2018. Jelena Jazbec

Članovi SDP-a Marije Bistrice na svojoj su Facebook stranici objavili fotografije prostora uz Osnovnu školu Marija Bistrica snimljene u noćnim satima, koje prikazuju automobile parkirane uz cestu i nedostatnu javnu rasvjetu. Uz fotografije stoji sljedeći opis: “Ovime upućujemo apel odgovornima na Županiji i Općini, te načelniku da se napokon riješi stanje parkinga i rasvjete u prostoru oko školske zgrade. Jer kako to izgleda trenutno, a pogotovo zimi sa snježnim uvjetima, sreća je što se nikome od naše djece nije ništa dogodilo…”

50-ak metara dalje

Za komentar na fotografije zamolili smo načelnika Josipa Miličkog, a on je istaknuo kako su kompletno zemljište i pristupna cesta u vlasništvu Osnovne škole Marija Bistrica, kojom upravlja Krapinsko – zagorska županija.

– Parkiranje za sve djelatnike dječjeg vrtića, koji se nalazi u neposrednoj blizini, kao i Osnovne škole, osigurano je na asfaltiranom prostoru iza školske dvorane, 50-ak metara od ulaza u vrtić i školu, no svi se preferiraju parkirati ispred ulaza u školu. S druge strane, kod rekonstrukcije Zagrebačke ceste, Općina Marija Bistrica je predvidjela rampu za ulaz u školsko dvorište, koje je trenutno pod sudskim sporom sa stanarima koji su otkupili stanove u bivšoj školskoj stambenoj zgradi. Naime, naš je plan, nakon rješavanja tih imovinsko – pravnih odnosa, izgraditi “kružni tok”, odnosno, napraviti odvojeno ulaz i izlaz iz školskog dvorišta, gdje bi se osiguralo još dodatnih 20-ak parkirnih mjesta – kaže Milički, te dodaje kako Općina bez obzira na vlasničke odnose izdaje nalog koncesionaru da čisti od snijega navedeni prilaz i parkiralište, a redovito se brine i o prilaznoj makadamskoj cesti prema dvorani i dvorištu škole.

Pregorjela žarulja

– Unatrag nekoliko godina postavljena je i javna rasvjeta koja osvjetljava upravo taj dio cijelog kompleksa, a ako na fotografijama koje su objavljene na Facebooku nema rasvjete, to znači da je pregorjela žarulja i smatram da nije fer fotografirati baš u tom trenutku. Moram istaknuti kako, bez obzira na to što je Županija osnivač škole i financijski se brine o njoj decentraliziranim sredstvima, Općina uvijek uskače i održava navedeni prostor, a uključena je i u brojne školske programe – kaže Milički.
Zbog toga je tražio i da Općina dobije svog predstavnika u Školskom odboru.
– Školski odbor ima sedam članova, od čega tri imenuje Županija. Unatoč apelu Općine da Općinsko vijeće predloži svog člana Školskog odbora, s obzirom na to da financiramo mnoge programe, kako bismo iz prve ruke vidjeli koje su potrebe naše osnovne škole, Županija je predložila isključivo svoje članove, po političkom ključu – zaključuje Milički.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba