“BRZI I ŽESTOKI” U KUMROVCU 2. I 3. OŽUJKA

PRIJAVE JOŠ TRAJU: Do sada svoj dolazak na INA Rally Kumrovec najavile posade iz sedam zemalja

Objavljeno: 15.02.2018. JJ

Prvi vikend ožujka u Hrvatskom zagorju ponovno je rezerviran za start automobilističke sezone. Sedmo izdanje INA Rallyja Kumrovec održat će se 2. i 3. ožujka, a treću godinu zaredom pokroviteljica mu je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović. Natjecanje je međunarodnog karaktera, svoj dolazak već sada su najavile posade iz sedam zemalja, a prijave se zaprimaju do 24. veljače.

Atraktivni prolog

Dvodnevna manifestacija počinje u petak, 2. ožujka, atraktivnim prologom dugačkim dva kilometra na parkiralištu Termi Tuhelj. Posade će ga voziti dva puta, u dnevnim i noćnim uvjetima, a prvi će prenositi Kreator TV. Posebne nagrade za najbrže na prologu bit će dodijeljene na rally partyju u “Element baru” Termi Tuhelj.
Subotnji program počinje već u 9 sati, ceremonijalnim startom u Muzeju “Staro selo” u Kumrovcu. Prvi od ukupno četiri brzinska ispita vozit će se sa startom u 10 sati i 9 minuta. Brzinci su ostali nepromijenjeni u odnosu na prošlu godinu, ali su im nazivi novi – Kumrovec i Zagorska Sela. Najveći broj publike ponovo se očekuje nedaleko od Osnovne škole Josipa Broza, gdje se s istog mjesta može vidjeti više od 500 prolazaka trkaćih automobila.
Posade koje uspješno savladaju 41,3 kilometara brzinskih ispita kroz pitoreskni zagorski krajolik na cilju kraj Muzeja “Staro selo” očekuju se u 18 sati. Organizator je za sve natjecatelje i gledatelje u suradnji s Termama Tuhelj osigurao posebne smještajne pogodnosti. Ponuda se odnosi isključivo na one koji smještaj rezerviraju prateći upute dostupne na internetskoj stranici.

Mitsubishi Lanceri

U dosadašnjih šest kumrovečkih rallyja, čak pet puta su slavile posade u Mitsubishi Lancerima. Trostruki je pobjednik Mađar Janos Szilagyi, koji je dva naslova izborio s Botondom Csanyijem, a u premijernom izdanju utrke suvozačica mu je bila Viktoria Zejda. Po jednu pobjedu imaju Daniel Šaškin i Damir Bruner, te Mađari Krisztian Hideg i Istvan Kerek, koji su aktualni prvaci Hrvatske. Prošle je godine u Kumrovcu pobijedila austrijska posada Niki Mayr-Melnhof – Poldi Welsersheimb u Fordu Fiesti klase R5.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba