U Zaboku u prisustvu pravobraniteljice za djecu podijeljene zahvalnice mentorima ŠUDIGO-a, koji su sudjelovali u realizaciji projekta “Poznajem i poštujem dječja prava”

Učenici ŠUDIGO-a uspješno savladali izazov i ilustrirali Godišnji kalendar, koji će sada krasiti brojne institucije koje rade s djecom diljem Hrvatske

Objavljeno: 06.02.2018. Alen Brodar

U ponedjeljak je u Zaboku održana svečanost podjela zahvalnica mentorima Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok koji su sudjelovali u realizaciji projekta “Poznajem i poštujem dječja prava”.

Susret s pravobraniteljicom

Podjela zahvalnica održana je u Velikoj galeriji grada Zaboka, u sklopu susreta učenika i profesora ŠUDIGO-a s pravobraniteljicom za djecu Helencom Pirnat Dragičević i njezinim suradnicima. Dobrodošlicu su izrazili gradonačelnik Grada Zaboka Ivan Hanžek i njegova zamjenica Valentina Đurek, ravnateljica ŠUDIGO-a Božica Šarić i koordinatorica projekta Dea Kovačević te pročelnica županijskog upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Martina Gregurović Šanjug, koja je naglasila važnost rada i ulaganje u rad s djecom i mladima na području cijele Krapinsko – zagorske županije te istaknula odličan rad Škole za umjetnost dizajn, grafiku i odjeću Zabok.
Susretu je prisustvovala i dopredsjednica Saveza DND-a Hrvatske i predsjednica DND-a Zabok Sonja Borovčak, kao i ostali predstavnici institucija i udruga koji rade s djecom i mladima.
Glavni rezultat projekta “Poznajem i poštujem dječja prava” je Godišnji kalendar za 2018. godinu koji pruža osnovne informacije o Konvenciji o pravima djeteta te o ulozi pravobranitelja za djecu i njegovoj Mreži mladih savjetnika.

Dva mjeseca rada

Učenici Škole radili su na projektu dva mjeseca te je u “Maloj kući dječjih prava” pri Uredu pravobranitelja za djecu otvorena izložba učeničkih radova, a radovi će biti izloženi tijekom cijele godine. Ravnateljica ŠUDIGO-a Zabok Božica Šarić istaknula je kako je poziv pravobraniteljice da upravo njihovi učenici ilustriraju kalendar i pripreme izložbu bio veliki izazov. Učenici su intenzivno promišljali o člancima Konvencije, razgovarali i kritički se izjašnjavali o njezinome sadržaju te tragali za efektnim likovnim izričajem. Vizualno privlačan Godišnji kalendar za 2018. godinu upućen je u mnogobrojne institucije koje rade s djecom s ciljem da poruke učenika iz Zaboka dođu do što većeg broja djece u Hrvatskoj i izvan nje.

Najnovije po kategorijama

“Vjetar u leđa mi je velika podrška zaposlenika, a uvjerena sam da je i Županiji u interesu da SBKT vode kompetentni ljudi, bez obzira na stranačku (ne)pripadnost”

EKSKLUZIVNO - ODLUČILA ISTUPITI: Kandidatkinja za ravnateljicu Spec. bolnice u Krapinskim Toplicama, klinička psihologinja Gordana Kamenečki o procesu izbora

“Vjetar u leđa mi je velika podrška zaposlenika, a uvjerena sam da je i Županiji u interesu da SBKT vode kompetentni ljudi, bez obzira na stranačku (ne)pripadnost”

Objavljeno: 26.11.2022. Alen Brodar

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter