HDZ Stubičkih Toplica reagirao na optužbe općinskog SDP-a da opstruira rad oporbe u Općinskom vijeću:

NA TO SE TREBALO MISLITI PRIJE IZGLASAVANJA PRORAČUNA ZA 2018.: Kome bi Općina sada trebala uzeti 100.000 kuna godišnje, koliko je potrebno da bi se cijena vrtića za roditelje smanjila s 840 na 740 kuna?

Objavljeno: 06.02.2018. zagorjeinternational

Općinska organizacija HDZ-a Stubičkih Toplica uputila je medijima priopćenje vezano uz proteklu sjednicu Općinskog vijeća Stubičke Toplice, koja je održana 31. siječnja ove godine. Priopćenje potpisuje predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Stubičkih Toplica Tomislav Mlinarić, a prenosimo ga u cijelosti:

S obzirom na to da smo proteklih nekoliko dana svjedoci naslova i tekstova u medijima kako HDZ Stubičkih Toplica i Nezavisna lista Kristijana Oremuša opstruiraju rad “oporbe”, smatrao sam kako je potrebno istaknuti nekoliko važnih činjenica koje će zapravo razjasniti stvarnu situaciju glede funkcioniranja Općinskog vijeća i donošenje odluka.
Jedna od točaka Dnevnog reda s održane 6. sjednice Vijeća bila je prijedlog smanjenja mjesečne cijene vrtića za roditelje s područja Općine. Prijedlog je bio da se sadašnja cijena koja iznosi 840 kuna, smanji na 740 kuna. Važno je napomenuti da Općina Stubičke Toplice već sufinancira korištenje vrtića iznosom od 840 kuna mjesečno, za roditelje koji imaju prebivalište na području Općine.
Ispred vijećnika HDZ-a i Nezavisne liste Kristijana Oremuša, na sjednici Vijeća pohvalio sam ovaj prijedlog vijećnice SDP-a. Istaknuo sam kako je ipak napravljen niz propusta te da je prijedlog trebao biti donesen prije izglasavanja proračuna za 2018. godinu. Postavio sam pitanje svima nazočnima od kuda i kome će Općina uzeti sto tisuća kuna godišnje, koliko je potrebno da bi ovaj prijedlog mogao biti realiziran. Krajem 2017. godine vijećnici su, uz jedan suzdržan glas, izglasovali načelnikov proračun za 2018. godinu. Napomenuo sam kako bih ja osobno bio najsretniji da je sadašnji prijedlog mogao ići u “paketu” zajedno s prijedlogom koalicije, a odnosi se na povećanje učeničkih i studentskih stipendija. Na sjednici Vijeća zamolio sam načelnika, gospodina Beljaka, da se izjasni oko spomenutog prijedloga. Rekao sam da će koalicija HDZ-a i Nezavisne liste Kristijana Oremuša odmah podržati ovaj prijedlog, ukoliko načelnik Josip Beljak smatra da je isti moguće realizirati s obzirom na trenutno financijsko stanje u Općini. Načelnik je potvrdio da prijedlog smanjenja cijene vrtića trenutno nije moguće realizirati, a istovremeno je smatrao prihvatljivim prijedlog koalicije glede zapošljavanja odgajatelja u vrtiću, koji bi radio s djecom s poteškoćama u razvoju. Zaključno glede ovog prijedloga, ništa ne bi bilo sporno da prijedlog vijećnice SDP-a nije dio predizbornog programa HDZ-a na prošlogodišnjim lokalnim izborima. Poštujući načelnikov proračun i volju birača, Hrvatska demokratska zajednica Stubičkih Toplice ne želi sudjelovati u populizmu i jeftinoj političkoj samopromociji.
Upitno je postoji li uopće “oporba” u Općinskom vijeću te koji su to konkretno njihovi prijedlozi da bi uopće mogli biti opstruirani. Koalicija HDZ-a i Nezavisne liste Kristijana Oremuša ne želi se baviti temama poput nabave tableta za vijećnike i sadnjom trajnica. Napominjem, kada je na Dnevnom redu za 5. sjednicu Općinskog vijeća jedna od točaka bila predstavljanje prijedloga za sportsku dvoranu, jedini konkretan i izrađen projekt došao je sa strane koalicije HDZ-a i Nezavisne liste Kristijana Oremuša, dok ostale stranke i nezavisne liste nisu ništa prezentirale, unatoč tome što su pojedine sportsku dvoranu imale u svojim predizbornim programima.
Iako nije do općinskih vijećnika da predlažu projekte, već je to stvar načelnika i njegovog stručnog tima, vijećnici koalicije pokazali su da samo zajedničkim radom, razgovorom i kompromisom mogu doprinijeti razvoju naše lokalne zajednice te postići da se mještani u njoj osjećaju ponosno, sretno i dostojanstveno – stoji u priopćenju HDZ-a.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter