GLAZBENI DUO U ZABOKU

Koncert na klarinetu i klaviru održat će Abdul-Aziz Hussein i Valentina Čanžar

Objavljeno: 06.02.2018. Jelena Jazbec

Abdul-Aziz Hussein na klarinetu i Valentina Čanžar na klaviru održat će koncert u Velikoj galeriji grada Zaboka ove subote s početkom u 20 sati.
Abdul-Aziz Hussein se usavršava na Conservatoire à rayonnement régional u Versaillesu u klasi Philippa Cupera. Diplomirao je klarinet na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Davorina Brozića, a dobitnik je ukupno sedam nagrada na hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa, od kojih su četiri na regionalnim, a tri na državnim natjecanjima.
Valentina Čanžar je diplomirala klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2012. godine, u klasi prof. Dalibora Cikojevića. Zabilježila je niz nastupa i visokih nagrada na natjecanjima, među kojima se izdvajaju dvije nagrade “Mira Sakač” za najboljeg mladog pijanista. Uz glasovir, završila je i srednju školu trube kod prof. Krešimira Fabijanića u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog. Trenutno radi u Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku kao učiteljica klavira i na Srednjoj školi za umjetnost dizajn grafiku i odjeću u Zaboku kao vanjski suradnik – korepetitor.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba