UDRUGA MLADIH FENIKS I INFO CENTAR ZA MLADE “NEOS”

Na radionicama u Radoboju i Oroslavju učenici i zainteresirani građani doznali sve o volontiranju

Objavljeno: 04.02.2018. Jelena Jazbec

U Srednjoj školi Oroslavje održana je radionica “Mala abeceda volontiranja”, koja se provodi kao jedna od aktivnosti u sklopu Lokalnog volonterskog centra “Orkas”. Na radionici su se učenici upoznali s osnovnim pojmovima vezanim uz volontiranje, pravima i obvezama volontera i organizatora volontiranja te s važnošću, prednostima i dobrobitima volontiranja. Učenici su iz prve ruke mogli saznati i o volonterskim iskustvima svojih kolegica koje u sklopu Lokalnog volonterskog centra “Orkas” pružaju besplatne instrukcije učenicima iz Osnovne škole i Srednje škole Oroslavje.

“Aktiviraj se i volontiraj”

U sklopu Info – centra za mlade “Neos”, održana je i radionica “Aktiviraj se i volontiraj”, kroz koju su učenici upoznati s radom Udruge mladih Feniks i Info – centra za mlade “Neos”, predstavljene su im aktivnosti u koje se mogu uključiti te su informirani o uslugama koje im stoje na raspolaganju u info – centru. Učenicima su predstavljene i mogućnosti volontiranja te kako se i oni sami mogu uključiti u volonterske aktivnosti, a u sklopu radionice učenici su i sami izrazili svoje ideje i želje vezano uz aktivnosti u kojima bi voljeli sudjelovati – uređenje školskog okoliša, ekološke akcije, volontiranje sa životinjama te pružanje pomoći u učenju.

Menadžment volontera

Na poziv Općine Radoboj i KulTuRe Radoboj, isti je dan održana i radionica “Volonterstvo u zajednici” za predstavnike organizacija civilnog društva, ustanova, njihove volontere i građane s područja Radoboja. Na radionici su sudionici upoznati s osnovnim pojmovima vezanima uz volontiranje, mogućnostima i zakonskom okviru volontiranja, s ciklusom menadžmenta volontera i dokumentacijom potrebnom za provođenje volonterskog ciklusa, a sve kako bi se organizatori volontiranja potaknuli na razvoj volonterskih programa te educirali za organizaciju volonterskih akcija u svojim zajednicama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba