EUROPSKI TJEDAN PREVENCIJE RAKA VRATA MATERNICE

DAN MIMOZA: Podržite i vi sutrašnju akciju Zagorske lige protiv raka

Objavljeno: 30.01.2018. JJ

Već tradicionalno, diljem Hrvatske se obilježava Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice, poznatiji kao Dan mimoza, a ujedno i Europski tjedan prevencije raka vrata maternice, čiji je cilj podizanje svijesti o bolesti i mogućnostima sprječavanja i ranog otkrivanja raka vrata maternice.

Zagorska liga protiv raka, uz Opću bolnicu Zabok te Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, obilježit će Dan mimoza ove srijede te apelira na građane da se pridruže akciji i pokažu solidarnost na djelu.

Trogodišnji projekt

Glavni je cilj akcije probuditi svijest i educirati javnost, posebice žene, o važnosti redovitih ginekoloških pregleda, cijepljenja protiv HPV-a te brige za vlastito intimno zdravlje. Iz tih razloga, Zagorska liga protiv raka, pod pokroviteljstvom Krapinsko – zagorske županije, provodi trogodišnji projekt u sklopu kojeg organizira predavanja za učenike završnih razreda osnovnih škola i prvih razreda srednjih škola, kako bi upoznala mlade o važnosti primarne prevencije raka vrata maternice.

Donacije aparata

– Svakako je važno napomenuti da sva sredstva prikupljena donacijom građana služe kao pomoć već oboljelima, ali i za kupnju aparata i sredstava za rano otkrivanje bolesti, čime skrećem pažnju na dosadašnji rad Zagorske lige protiv raka, organizaciju brojnih koncerata, kazališnih predstava, likovnih kolonija i prodajnih izložbi doniranih likovnih djela, čime su se prikupila sredstva te je omogućena donacija medicinskih aparata u vrijednosti od oko 2,5 milijuna kuna za zagorske zdravstvene ustanove. Uz sve veći broj aktivista i simpatizera, Zagorska liga protiv raka nastavlja s daljnjim radom na edukaciji, upozoravanju na važnost prevencije i ranog otkrivanja bolesti, kao i na pomoći oboljelima, uz poziv svim zainteresiranima da se pridruže – rekla nam je Petra Lovrečić Lončar, glasnogovornica Zagorske lige protiv raka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba