Danas u 13 sati prva vožnja ženske utrke Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa “Snježna kraljica” na Sljemenu

AJMO NAŠI: Hrvatske boje danas brane Leona Popović i Ida Štimac, sutra na startu čak šest hrvatskih skijaša

Objavljeno: 03.01.2018. Alen Brodar

Najbolje svjetske slalomašice i slalomaši danas i sutra vozit će utrke Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa “Snow Queen Trophy”, a pred domaćom će se publikom poznatom sljemenskom stazom spustiti čak osam naših skijašica i skijaša. Hrvatske boje u ženskoj utrci prvog od dva natjecateljska dana branit će Leona Popović i Ida Štimac.
– Iako sam u veleslalomu i super veleslalomu u puno boljoj formi, nadam se da na današnjem slalomu uz domaću publiku i kvalitetno skijanje mogu ostvariti dobar rezultat. Osjećam se sjajno na skijama i nadam se prolasku u drugu vožnju – izjavila je Leona na konferenciji za novinare u Tomislavovom domu na Sljemenu.

Debi za Idu

I dok će Leoni Popović to biti treći nastup pred sljemenskom publikom, Ida Štimac će debitirati ove godine. Prošle se godine stazom spustila kao predvozačica s kamerom.
– Današnji slalom na Sljemenu bit će mi prvi u karijeri i cilj mi je pokazati svoje najbolje skijanje. Iako treme neće nedostajati priželjkujem dobar rezultat – poručila je Ida koju će na Sljemenu bodriti i njezini Riječani.
A sutra će se u konkurenciji muških slalomaša natjecati šest naših skijaša – Matej Vidović, Elias Kolega, Istok Rodeš, Filip Zubčić, Natko Zrnčić Dim te Samuel Kolega. Uz njih, još jednom će se po sljemenskom Crvenom spustu odskijati i legendarni Ivica Kostelić, ali ovaj put u ulozi predvozača.
Istoku Rodešu, bivšem juniorskom svjetskom prvaku nadolazeća će muška slalomska utrka na Sljemenu biti četvrta u karijeri, a pritom će tražiti svoj prvi ulazak u drugu vožnju.
– Vozio sam sve slalome ove sezone u Svjetskom kupu i iako bilo je dobrih vožnji, na utrkama nisam uspio pokazati ono što pokazujem na treninzima. Što se tiče same utrke u četvrtak, siguran sam da će staza biti dobra i ako pokažem ono što znam, takav bi mogao biti i rezultat – rekao je Istok.
S nešto više iskustva na sljemenskim utrkama dolazi Matej Vidović, kojeg će domaća publika ispratiti niz Crveni spust po peti put, a veliki povratak ove sezone, nakon teške ozljede koljena, dočekao je i naš najiskusniji reprezentativac Natko Zrnčić Dim koji vrlo dobro poznaje Crveni spust.
– Utrke Svjetskog kupa na Sljemenu su od samih svojih početaka postavile jako visoke standarde koji su nedostižni za mnoga ostala svjetska skijališta. Prvenstveno zahvaljujući našim navijačima, organizaciji i besprijekorno uređenim stazama. Utrke su to na koje sve skijašice i skijaši s veseljem dolaze – zaključio je Zrnčić Dim.
Svoje nastupe s nestrpljenjem očekuju Elias i Samuel Kolega koji pamte nekoliko pobjeda na FIS utrkama na Sljemenu. Filip Zubčić naš je najbolji skijaš ove sezone nije mogao nastupiti konferenciji za medije zbog manje prehlade, no čuvajući snagu, sve pripreme za nadolazeći slalom teku prema planu.

Cijene karata

Kao i prijašnjih godina očekuje se veliki broj navijača na Sljemenu, a ulaznice se mogu kupiti putem on line sustava www.ulaznice.hr ili na dan utrka na svim polaznim stanicama autobusa za Sljeme – Mihaljevac i Stubičke Toplice.
Podsjetimo, ulaznice za žensku utrku dostupne su po cijeni od 30 kuna za odrasle, dok cijena ulaznice za djecu od 7 do 15 godina iznosi 15 kuna. Cijena ulaznica za mušku utrku iznose 50 kuna za odrasle i 25 kuna za djecu. Cijena paketa ulaznica za obje utrke za odrasle iznosi svega 60 kuna, a za djecu 30 kuna. Za djecu do sedam godina u pratnji roditelja ulaz je besplatan za oba dana.
Ženska slalomska utrka na rasporedu je danas – start prve vožnje bit će u 13, a druge u 16.30 sati. Muški slalom održava se u četvrtak, sa startom prve vožnje u 12.45, te druge u 16.30 sati.



NA TOMISLAVCU IZVUČENI STARTNI BROJEVI

Utrku otvara Švicarka Wendy Holdener, Leona i Ida startaju 64. i 66. po redu

Najbolje svjetske slalomašice sinoć su sudjelovale na javnom izvlačenju brojeva za današnju utrku Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa “Snow Queen Trophy” 2018.
Na popularnom klizalištu na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu mnogobrojni Zagrepčani i gosti Zagreba pozdravili su okupljene skijašice koje će danas od 13 sati krenuti sa starta Crvenog spusta. Sve prisutne pozdravio je i gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić.
– Drago mi je da smo se ponovno okupili, sada po prvi puta na zagrebačkom Ledenom parku. Drago nam je što možemo proslaviti i treću uzastopnu titulu najboljeg adventskog grada u Europi – poručio je gradonačelnik Bandić, a pritom je predstavio i gondolu nove zagrebačke žičare.
Današnju utrku slalomašica otvorit će 24-godišnja švicarska skijašica Wendy Holdener, dok će druga sa starta krenuti Nina Haver-Loeseth. Startni broj tri izvukla je još jedna Švicarka, 19-godišnja Melanie Meillard, dok će dvostruka pobjednica Sljemena i trenutno vodeća u ukupnom poretku Svjetskog skijaškog kupa, Amerikanka Mikaela Shiffrin u sutrašnju utrku krenuti sa startnim brojem četiri.
Publika je glasno pozdravila i dvije hrvatske predstavnice, Leonu Popović i Idu Štimac koje će sa starta krenuti sa 64., odnosno 66. pozicije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba