HULJS USPJEŠNO ORGANIZIRAO PRVI OVOGODIŠNJI IZLET LJUBITELJA SKIJANJA, MEĐU KOJIMA JE OVOG PUTA BILO I ZAGORACA, A VEĆ SU POČELE PRIJAVE I ZA DRUGI

U KATSCHBERG SE PUTUJE 27. SIJEČNJA: Prijavite se za cjelodnevno uživanje na snijegu, uz kuhano vino, kobasice i tamburaše

Objavljeno: 29.12.2017. Jelena Jazbec

Hrvatska udruga ljubitelja skijanja i snowboardanja (HULJS) početkom ovog mjeseca dobila je i zagorsku podružnicu, a u subotu, 16. prosinca već je organiziran i prvi izlet iz Zagorja u Obertauern. Inače, HULJS je osnovan s ciljem okupljanja svih ljubitelja zimskih sportova na snijegu u jednu organizaciju, uz pomoć koje će se moći promovirati skijanje i snowboardanje kao oblik rekreacije i zdravog života, ostvarivanja popusta na skijašku i snowboard opremu, popusta na servise, skijaške i karte i sve što će se moći napraviti u cilju poboljšavanja i dostupnosti skijaškim i snowboard rekreativcima, pojasnio nam je Denis Gamilec, povjerenik HULJS-a za Zagorje, koji je s nama podijelio i dojmove s prvog ovosezonskog izleta.

400 ljudi

– Okupilo se nevjerojatnih 400 ljudi iz različitih krajeva, između ostaloga, po prvi su nam se puta priključili novi članovi iz podružnice Zagorje, točnije, iz Krapine i okolice. Širimo se iz godine u godinu, brojimo svakim danom sve više članova i to nam daje želju za još kvalitetnijom organizacijom i većim ulaganjima u naš HULJS. Vrijeme nam je zaista poslužilo te divne subote, od početka pa do kraja dana uživali smo na snijegu, neki su skijali na stazi, neki pak ispijali na šanku, svatko je po svom guštu uživao i otvorio sezonu na najbolji način, kako to kome odgovara. Naravno, kakvo bi to bilo HULJS otvaranje sezone bez fešte na kraju. Našeg kuhanog vina i kobasica za sve drage članove nije nedostajalo. Svatko je svoju porciju imao osiguranu. Uz to, naši su tamburaši zagrijali atmosferu do mraka, kada je bilo vrijeme za odlazak kući – prepričava Gamilec, te već najavljuje novi izlet, koji je na rasporedu 27. siječnja.

Samo za članove

– Ponovno krećemo iz Krapine, s Hušnjakovog, u Katschberg. Svi zainteresirani mogu se javiti meni, na broj mobitela 091/604 85 73, putem Facebook stranice Hrvatske udruge ljubitelja skijanja i snowboardanja ili putem službene stranice. Važno je napomenuti da na skijanje mogu ići isključivo članovi udruge. Cijena ski passa je 24 eura za odrasle i 12 eura za djecu, plus još 5 eura po osobi za kauciju. Kotizacija za bus je 200 kuna, a novac se skuplja putem u busu – kaže Gamilec, te poziva sve zainteresirane da se učlane u udrugu i uživaju u idiličnim zimskim izletima po povoljnim cijenama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba