FOTOGALERIJA: VJEŽBA ZAŠTITE I SPAŠAVANJA U GORNJOJ STUBICI

Snažan potres uzrokovao urušavanje dijela općinske zgrade i požar u poslovnom prostoru

Objavljeno: 21.12.2017. JJ

Zbog urušavanja dijela općinske zgrade i požara u poslovnom prostoru Općine Gornja Stubica, izazvanim potresom 8. stupnja po MCS ljestvici, na teren su izašle operativne snage civilne zaštite i žurnih službi. Scenarij je to vježbe zaštite i spašavanja pod nazivom “Potres Općina Gornja Stubica – 2017.”, održane u suradnji Općine Gornja Stubica, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gornja Stubica, Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Krapina, Gradskog društva Crvenog križa Donja Stubica, Policijske postaje Donja Stubica i Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko – zagorske županije – Ispostave Donja Stubica. Vježbi je nazočio i voditelj Odjela za preventivne i planske poslove Državne uprave za zaštitu i spašavanje Krapina Vladimir Zrinski.

Provjera Plana

Cilj vježbe bila je praktična provjera Plana zaštite i spašavanja i Plana civilne zaštite općine Gornja Stubica. Osim osposobljenosti djelatnika Općine Gornja Stubica za postupanje u slučaju izvanrednih situacija, promatrala se i osposobljenost i postupak intervencije te potreba mijenjanja Plana zaštite i spašavanja i Plana civilne zaštite kako bi postao još operativniji, te provjera osposobljenosti u djelovanju operativnih snaga sustava civilne zaštite.

Prijavak načelniku Stožera

Na kraju vježbe, od strane svih službi koje su sudjelovale, podnesen je prijavak načelniku Stožera civilne zaštite općine Gornja Stubica Vladimiru Škvorcu. On je zahvalio svim sudionicima, te izrazio zadovoljstvo odrađenom vježbom koja je pokazala da su sve službe odradile svoju zadaću na vrijeme i kvalitetno od samog poziva na broj 112 na dalje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba