ŠPORTSKA ZAJEDNICA KRAPINSKO – ZAGORSKE ŽUPANIJE OBJAVILA POPIS OVOGODIŠNJIH LAUREATA

Najbolji zagorski sportaši su Jana Vranić i Matija Mihalić

Objavljeno: 19.12.2017. Jelena Jazbec

Povjerenstvo za izbor najboljih sportašica i sportaša Krapinsko – zagorske županije u sastavu Tomislav Zrinščak, Ivica Balagović, Saša Kundih i Tajana Tuđa obradilo je 83 pristigla prijedloga i Izvršnom odboru Športske zajednice KZŽ predložilo rang listu najboljih sportašica i sportaša. Izvršni je odbor u cijelosti prihvatio prijedlog Povjerenstva te je napokon poznato tko su ovogodišnji osvajači prestižne titule.
U kategoriji seniora, najbolji je sportaš drugu godinu zaredom Matija Mihalić iz Streličarskog kluba Oroslavje. Na drugom mjestu je Luka Lešković iz Savate kluba Stubica, a treće mjesto dijele Matija Grabrovečki iz Atletskog kluba “Rudolf Perešin” i Martin Oborovečki iz Streljačkog kluba Veliko Trgovišće.
Među seniorkama, najuspješnija zagorska sportašica u 2017. godini je Jana Vranić, plivačica zabočkog Olimpa. Iza sebe je ostavila Mihaelu Oborovečki iz Streljačkog kluba Veliko Trgovišće i Dijanu Franke iz Kickboxing kluba Zmaj.

Od 14 do 18 godina

U kategoriji mladih sportaša od 14 do 18 godina, najbolji je Nikola Žeželj iz Teniskog kluba Zlatar. Na drugom je mjestu Karlo Iljaš iz PK Olimp, a treće mjesto dijele Nikola Hranić iz Moto kluba Bedekovčina i Jakov Ivanek iz Savate kluba Đidara. Najbolja mlada sportašica je Tesa Novak iz PK Olimp, na drugom je mjestu Helena Beljak iz Savate kluba Stubica, a na trećem Tamara Gašpert iz Savate kluba Đidara.
Najperspektivnijim sportašem u kategoriji od 10 do 14 godina proglašen je stolnotenisač Mislav Posavec, a slijede ga Vili Sivec iz PK Olimp i Luka Kunić iz Moto – športskog društva Zabok. Među djevojčicama, najperspektivnija je stolnotenisačica Gracija Kačavenda, na drugom je mjestu Hana Sivec iz Olimpa, a na trećem Magdalena Škreblin iz Kuglačkog kluba Zabok.
Najbolja muška ekipa je Streljački klub Marija Bistrici, a slijede AK “Rudolf Perešin” i SK Veliko Trgovišće. Streljački klub Veliko Trgovišće ima pak najbolju žensku ekipu, a slijede plivačice Olimpa i košarkašice iz Krapine.

Životno djelo

Četiri su dobitnika nagrade za razvoj sporta – Marko Franjković, Ivan Draganić, Nogometni klub Mladost iz Zaboka, Miljenko Merkaš i Milorad Videković. Ovogodišnji dobitnici nagrade za životno djelo su Josip Čuček i Dragutin Lončar. Za promicanje zagorskog sporta bit će nagrađeni Školsko sportsko društvo Bedex, Jelena Lež, Aikido klub Hohoemi, Savate klub Đidara i Rukometni klub Zagorec.
Najboljim sportašem izvan županije proglašen je nogometaš Osijeka Petar Bočkaj, a najboljom sportašicom Klara Sedlar iz Kuglačkog kluba Admiral Zagreb. Najperspektivniji sportaš izvan županije je Dinamovac Tin Hrvoj, a sportašica Nika Jagečić iz Skijaškog kluba Sljeme. Najbolji sportaši iz ekipnih sportova su Matija Smrekar, nogometaš krapinskog Zagorca, Antonio Črnjević iz KK Zabok i Dubravko Vujica iz NK Mače.
Proglašenje najboljih sportaša održat će se u petak, 26. siječnja, u 17.45 sati u Zaboku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba