U Zaboku održano svečano potpisivanje ugovora sa 60 zagorskih srednjoškolki i srednjoškolaca koji su ostvarili pravo na županijsku stipendiju

“Krapinsko – zagorska županija je treća u Hrvatskoj po visini iznosa koji izdvaja za stipendiranje, želimo postati prvi na toj listi”

Objavljeno: 01.12.2017. Alen Brodar

U Zaboku je u četvrtak održano svečano potpisivanje ugovora sa srednjoškolkama i srednjoškolcima koji su ostvarili pravo na županijsku stipendiju.
Dodijeljeno je 60 učeničkih stipendija koje iznose 400 kuna mjesečno, za što je u proračunu osigurano 480 tisuća kuna, a od toga je dodijeljeno 20 stipendija u kategoriji nadarenih, 21 stipendija po socijalnom kriteriju i 19 stipendija za deficitarna zanimanja.

45 posto proračuna

– Ove godine osigurali smo u proračunu 1,3 milijuna kuna za učeničke i studentske stipendije te smo treća županija u Hrvatskoj po visini iznosa kojeg izdvajamo za stipendiranje, a u narednom razdoblju cilj nam je da postanemo prvi na toj listi. Dodao bih da Krapinsko – zagorska županija izdvaja 45 posto proračuna za obrazovanje, dok ostale županije za istu stavku prosječno izdvajaju 37 posto. U ovom trenutku imamo odobreno 121,7 milijuna projekata, od čega je 75 posto u obrazovanju. Cilj nam je bio u drugom mandatu poboljšanje uvjeta rada u školama. Svaku kunu koju danas uložimo u mlade, tri puta će se vratiti društvu – rekao je prilikom dodjele stipendija krapinsko – zagorski župan Kolar.
Stipendistima i njihovim roditeljima obratio se i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije Davor Pleško.

Pojednostavljen postupak

– Želim zahvaliti Županiji što je posve pojednostavila postupak dobivanja stipendija za deficitarna zanimanja. U narednim godinama nit vodilja treba biti mogućnost zapošljavanja nakon završetka strukovne srednje škole. Roditelji bi trebali savjetovati svoju djecu da upisuju školu za ona zanimanja za koja mogu pronaći posao – rekao je Pleško. Prisutnima se obratio i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, a stipendistima su stipendije uz njega uručili župan Željko Kolar, njegov zamjenik Anđelko Ferek – Jambrek, predsjednik Obrtničke komore KZŽ Davor Pleško te Hanžekova zamjenica Valentina Đurek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba