OTVORILO SE VELIKO KLIZIŠTE U VINOGRADSKOJ ULICI U ZLATARU: Mještanima zaseoka Šumigi i Ervenika prijeti prometna izoliranost

Klizište je još uvijek aktivno, pucaju instalacije i ako se tako nastavi, cesta će se zatvoriti za sav promet

Objavljeno: 01.12.2017. AB

U Vinogradskoj ulici u Zlataru otvorilo se novo klizište, što predstavlja veliki problem za lokalno stanovništvo.
– Problem je u tome što je ta ulica jedina glavna prometnica koja spaja zaseok Šumigi i naselje Ervenik, a okolni pravci koji postoje do tih naselja su vinske ceste i ovo je zapravo jedina cesta koja je pogodna za prometovanje u zimskim uvjetima. Novi problem se desio u četvrtak, kada je pukao telefonski kabel, pa sada prijeti puknuće i ostalih instalacija te postoji bojazan da će građani koji tamo žive ostati bez plinovoda, a onda i ostalih instalacija – rekla nam je gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek, dodajući da su o tom problemu odmah obavijestili Krapinsko – zagorsku županiju i ŽUC, čije su ekipe izašle na teren.

Privremeno rješenje

– Trenutno je moguće samo nasipavanje kamenim materijalom, ali nažalost je svakim danom sve gore jer se uvijek mora sanirati neki novi dio, budući da je klizište još uvijek aktivno. Trenutno smo stavili znakove upozorenja kako bi ljudi pripazili jer se radi o opasnoj cesti, no bojim se da ćemo je vrlo skoro morati zatvoriti za sav promet. Mi ćemo svakako krenuti odmah i ispitivanja i izradu projektne dokumentacije, no zbog zime koja dolazi ne može se puno više učiniti – objasnila je gradonačelnica, najavivši sastanak sa županom i svima koji tamo imaju instalacije, kako bi se vidjelo koje su sve mogućnosti sanacije.

Barem pola milijuna

– To je svakako jedan neplaniran trošak za Grad Zlatar, pogotovo ako se zna da cijelo vrijeme pokušavamo uštedjeti. Prema dosadašnjim iskustvima, sanacija takvog klizišta neće koštati manje od pola milijuna kuna, a u proračunu tog novca nema. No, ne možemo dozvoliti da mještani tog naselja ostanu odsječeni, odnosno da nemaju uvjete za život bez osnovnih priključaka – zaključila je gradonačelnica Auguštan Pentek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba