“NEKA ODRASTANJE BUDE DJEČJA IGRA”

U čarobnoj atmosferi “Bajkaonice”, zabočki mališani sa svojim roditeljima uživali u slušanju priča

Objavljeno: 29.11.2017. JJ

U sklopu projekta “Neka odrastanje bude dječja igra”, koji već četvrtu godinu zaredom zajednički provode Savez društava Naša djeca Hrvatske i tvrtka NIVEA, u suradnji s Društvima Naša djeca u studenome, koji je proglašen mjesecom pripovijedanja, u Zaboku su za djecu predškolske dobi održane dvije “Bajkaonice”.

Edukacija volontera

Prepoznajući važnost pričanja bajki i priča, odnosno pripovijedanja, ove je godine odlučeno da će glavna tema projekta biti upravo pripovijedanje. Kako pripovijedanja nema bez pripovjedača, projektom je omogućena edukacija za 26 volontera iz 15 Društava Naša djeca iz cijele Hrvatske. Svako Društvo Naša djeca na poklon je dobilo mobilni kutić za pripovijedanje – “Bajkaonicu” koji se sastoji od stolca, tepiha, lampe, vizuala projekta, posebne opreme za pripovjedača, 20 raznobojnih jastučića za publiku i dodatnog rekvizita Pu(T)ne torbe priča. Voditeljica “Bajkaonice” u Zaboku, volonterka Društva Naša djeca Lorena Martinić pripremila je dvije “Bajkaonice” za djecu predškolske dobi.

Škola i bolnica

Prva je održana za polaznike Igraonice “Kutić slikovnica” u DND-u Zabok, na kojoj je ispripovijedana priča “Pustolovine malog crva”, dok je druga organizirana u suradnji s Gradskom knjižnicom Ksaver Šandor Gjalski, a namijenjena je svoj ostaloj djeci predškolske dobi i njihovim roditeljima.
U čarobnoj atmosferi “Bajkaonice”, zahvaljujući dobivenim rekvizitima, djeca i roditelji uživali su u priči “Cvjetna vila”, a nakon toga su se mogli okušati u pripovijedanju i pjevanju.
U nastavku će se organizirati “Bajkaonice” za učenike Osnovne škole K.Š. Gjalskog i mališane na Odjelu pedijatrije Opće bolnice Zabok.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba