ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA

Za novog predsjednika Ogranka Matice hrvatske u Mariji Bistrici izabran Vedran Klaužer

Objavljeno: 27.11.2017. JJ

Održana je izborna skupština Ogranka Matice Hrvatske u Mariji Bistrici. Prva predsjednica Ogranka Snježana Husinec u izvješću o radu u 2017. godini istaknula je brojne provedene aktivnosti, a u u osvrtu na prve četiri godine Ogranka, koji trenutno broji 52 člana, posebno je istaknula okupljanje kreativnih i stručnih ljudi, te realizaciju četiriju velikih projekata koji potvrđuju kulturno, povijesno i jezično nasljeđe Marije Bistrice kao lokalnu i nacionalnu vrijednost. To su kazališna predstava “Kinč osebujni – Priča o čudotvornim uslišanjima Majke Božje Bistričke”, izložba “Između crnoga kipa i velikoga rata – Marija Bistrica u doba Prvog svjetskog rata”, slikovnica “Legenda o črnem kipu” i projekt “Marija Bistrica u doba Ivana Krizmanića”. Tu su i četiri stalna ciklusa predavanja i radionica iz znanosti, kulture, obrazovanja, te velik broj drugih događaja iz raznih područja kulture i znanosti.

Plan rada

Svime time Ogranak Matice hrvatske u Mariji Bistrici obogatio je kulturnu ponudu u Mariji Bistrici kvalitetnim sadržajima i prepoznat je kao kulturna udruga koja provodi ozbiljne i vrijedne projekte i pritom teži najvišim standardima, dodala je prva predsjednica.
U izbornom dijelu Ogranak je dobio novo vodstvo. Za predsjednika je izabran Vedran Klaužer, za potpredsjednika Damir Galoić, a za tajnicu Romina Gorički. Uz njih, u Predsjedništvo su izabrani Ivančica Tomorad, Ivančica Hopek Kramar, Zrinka Brlečić Švaljek i Snježana Husinec. U Nadzorni odbor izabrani su Božena Palanović, Petra Ptiček i Jadranka Pezić, a zastupnik u Glavnoj skupštini Matice hrvatske bit će novi predsjednik Vedran Klaužer. Po izboru, novi je predsjednik iznio i plan rada za 2018. godinu, koji slijedi kontinuitet sada već tradicionalnih događanja, a u planu su i neka nova, poput programa obilježavanja 20. godišnjice posjeta pape Ivana Pavla II. Mariji Bistrici i proglašenja blaženim Alojzija Stepinca.

Želja i strast

Skupštini je prisustvovala i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, koja je pozdravila okupljene te dosadašnjoj predsjednici Snježani Husinec čestitala na svemu napravljenom u protekle četiri godine, a novom vodstvu na čelu s predsjednikom Vedranom Klaužerom poželjela uspješan nastavak entuzijastičnog rada.
Prisutnima su se obratili i načelnik Marije Bistrice Josip Milički te potpredsjednik Matice hrvatske Stjepan Sučić, a nazočio je i rektor Svetišta Majke Božje Bistričke, preč. Domagoj Matošević. U popratnom programu nastupila je Klapa Bistrica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba