F.S.O. OROSLAVJE JEDAN JE OD VODEĆIH PROIZVOĐAČA KOŽNE GALANTERIJE NA OVIM PROSTORIMA, A NJIHOVI SREDNJOVJEKOVNI PROIZVODI SADA SU I SVJETSKI POZNATI

JESTE LI ZNALI: U “Igrama prijestolja” koriste se rekviziti izrađeni u Zagorju

Objavljeno: 26.11.2017. zagorjeinternational

F.S.O. Oroslavje jedan je od vodećih proizvođača kožne galanterije na ovim prostorima. Poduzeće je s proizvodnjom započelo 1994. godine, a u vlasništvu je Ksenije i Želimira Jalžabetića. Ovaj dvojac iza sebe ima mnoštvo zadovoljnih kupaca, no jeste li znali da su se njihovi proizvodi pojavili i u planetarno popularnoj seriji HBO-a “Igre prijestolja”?

Promo materijali

– Do suradnje je došlo kada su oni vidjeli našu internetsku stranicu i naše srednjovjekovne proizvode pa su nam se obratili. Kao promo materijale za promociju sezone radili smo replike srednjovjekovnih kožnih mapa, koje su na poklon dobili svi uzvanici na pretpremijeri. U drugoj sezoni smo kao promo materijal radili kožne narukvice i ogrlice s kožnim privjeskom. Za set smo radili srednjovjekovne kese i držače za mačeve i tobolce za strijele te se možemo pohvaliti da su bili izuzetno zadovoljni načinom izrade. Radilo se o prirodnoj vegetabilnoj kravinoj koži koju smo ručno gravirali i bajcali da bi dobila patinu – stari izgled, a sve je rađeno prema njihovim projektima, te nije smjelo biti odstupanja – otkrio nam je Želimir Jalžabetić, koji je nakon srednje škole najprije radio u tvornici obuće, a kasnije je bio zaposlen kod jednog obrtnika, gdje je izrađivao torbice. Naposlijetku je ipak odlučio otvoriti vlastito poduzeće, koje danas vodi zajedno sa svojom suprugom.
U svojem širokom asortimanu, F.S.O. Oroslavje ima proizvode od prirodne i umjetne kože: liniju opreme za pse, sitnu galanteriju i torbice za duhan, oblače boce i pljoske u kožu, ukoričuju bookove za foto albume, izrađuju torbe, imaju i poseban srednjovjekovni i lovački program, suvenire, visilice za čaše, ugostiteljski program, remenje za hlače, jastuke…

Erotska oprema

– Česte su nam mušterije i bikeri, kojima šivamo ambleme na prsluke, radimo razne servise kožnih dijelova, izrađujemo bisage za motore i to isključivo po želji. Restauriramo kožne dijelove antiknih stolaca i namještaja koji imaju u sastavnom dijelu kožu. Izrađujemo i luksuzne kožne mape za povelje, a svojedobno smo imali liniju erotske SM opreme “Plahnem te z bičem”, u kojoj smo imali bičeve, lisice, korzete i sl. te smo svoje proizvode izlagali na erotskim sajmovima. Jedna od novijih linija je i linija remena za gitare – ističe Jalžabetić.
Osim za “Igre prijestolja”, izrađivali su i rekvizite za seriju “Hrvatski kraljevi”, a surađuju i s Hrvatskom vojskom i policijom. Primjerice, psi koji su u sastavu osiguranja predsjednice RH, nose hamove upravo iz ovog oroslavskog poduzeća.
Jalžabetić je ponosan što svoje proizvode izrađuje od prirodne kože, a ne umjetnih materijala.
– Jednom kada se počneš baviti kožom, ne možeš izaći. Koža je medij iz kojeg se može izraditi mnoštvo stvari i vrlo mi je drago što često dobivamo projekte mladih dizajnera s kojima uspješno surađujemo – zaključuje Željko.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba