POTPISAN SPORAZUM

Zlatar, Budinščina, Hrašćina i Konjščina zajedno u projektu razvoja širokopojasnog interneta

Objavljeno: 17.11.2017. zagorjeinternational

U uredu gradonačelnice Zlatara Jasenke Auguštan Pentek održano je potpisivanje sporazuma o suradnji na projektu razvoja širokopojasnog interneta i pripadajuće infrastrukture za područje četiri lokalne jedinice. Nositelj projekta je Grad Zlatar, a pridružile su se općine Budinščina, Hrašćina i Konjščina.
Sporazum o suradnji s gradonačelnicom Zlatara potpisao je načelnik Konjščine Mirko Krznar, dok će načelnik Budinščine Radovan Hercigonja i načelnik Hrašćine Branko Tukač, sporazum potpisati naknadno.

Četiri zone

Radi se o projektu za razvoj širokopojasnog interneta na području čitave županije, koji je u rujnu zagorskim gradonačelnicima i načelnicima prezentirala Zagorska razvojna agencija. Projekt bi se pripremao u četiri zone. S obzirom na to da postoji mogućnost sufinanciranja izrade projektne dokumentacije, ovaj potpisani sporazum prvi je korak za prijavu na neki od natječaja. Načelnica Auguštan Pentek tom je prilikom istaknula kako bi u prosincu trebala biti završena projektna dokumentacija, a nakon toga slijedi prijava na natječaj. Načelnik Konjščina Mirko Krznar istaknuo je kako se radi o vrlo dobrom projektu koji će povećati kvalitetu života stanovnika, s obzirom na to da na području njegove općine postoji dosta problema s internetskim vezama zbog zastarjelosti tehnologije. Ovim projektom, dodao je, osigurat će se besplatni i bežični internet do svake kuće.

Financijsko sudjelovanje

Sporazumom je Gradu Zlataru povjerena provedba postupka javnih nabava, a definirano je i financijsko sudjelovanje svakog od potpisnika, u početnom iznosu od 199 tisuća kuna, plus PDV, koje je određeno prema broju kućanstava. Tako će Zlatar trebati osigurati 42,54 posto sredstava, Budinščina 17,81 posto, Hrašćina 11,85 posto i Konjščina 27,80 posto sredstava u proračunima za 2018. godinu.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba