“UMJETNOŠĆU I LJEPOTOM PROTIV PREDRASUDA”: OTVORENA IZLOŽBA U ORGANIZACIJI CRNIH MAMBI I UDRUGE SPECIJALNE POLICIJE “BARUN”

Do 15. studenoga u Općoj bolnici Zabok razgledajte likovna i kiparska djela poznatih umjetnika i hrvatskih branitelja

Objavljeno: 13.11.2017. JJ

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana otvorena je izložba “Umjetnošću i ljepotom protiv predrasuda”, koju organizira Udruga ratnih veterana Domovinskog rata Crne Mambe i Udruga specijalne policije “Barun”, a prikazuje vrhunska likovna i kiparska djela hrvatskih umjetnika poznatih u svjetskim okvirima, kao i djela umjetnika i branitelja nastala na likovnim kolonijama u Krapinsko – zagorskoj županiji. Svoja djela izlažu Damir Medvešek i Marijan Zajec Koze te umjetnici iz udruge Fortuna art.

Prva veteranska bolnica

Na otvorenju izložbe prisutne su pozdravili zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek, sadašnji i bivši ravnatelji Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana, Tihomir Vančina i Ivan Švajger, predsjednik Udruge specijalne policije Barun Robert Jukić te Enes Quien s Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.
Otvorenju izložbe prisustvovala je i zamjenica krapinsko – zagorskog župana za društvene djelatnost Jasna Petek, koja je pozdravila okupljene te istaknula simboliku otvaranja izložbe radova hrvatskih branitelja i drugih umjetnika okupljenih oko braniteljskih udruga u prvoj veteranskoj bolnici u Republici Hrvatskoj.

Širenje projekta

– Ovaj naziv izložbe svjedoči o jednoj lijepoj inicijativi da se i u ovakvim događajima dokidaju predrasude koje u Hrvatskoj još uvijek egzistiraju uz braniteljsku populaciju – rekla je Petek.
Izložba će biti otvorena do 15. studenoga, a već je najavljeno i širenje čitavog projekta te postavljanje značajno proširenog postava u Dvoru Veliki Tabor.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba