“JADRANSKA SVITANJA”: PREDSTAVLJENA PETA ZBIRKA PROZE I POEZIJE ZABOČKOG ŽUPNIKA, VLČ. MARIJANA CULJAKA

“Ako sam vas obradovao ovim susretom, onda je moj zadatak izvršen”

Objavljeno: 10.11.2017. JJ

U Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskoga u Zaboku održano je predstavljanje pete zbirke proze i poezije zabočkog župnika Marijana Culjaka, pod nazivom “Jadranska svitanja”. Okupljene je u tu književnu večer glazbom uveo zbor mladih Župe sv. Jelene Križarice, a promociji su nazočili zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek, predsjednik Gradskog vijeća Žarko Ivančić, župnikove učiteljice iz osnovne škole, Ivančica Pozaić i Marija Kondres, te svećenici, gosti, rodbina i prijatelji.

Kratke crtice

O autoru su govorili mons. Ivan Miklenić, preč. Silvio Milin, župnik u Svetom Jurju i dekan Senjskog dekana, Ivica Balagović, član Župnog ekonomskog vijeća i predsjednik ogranka Matice Hrvatske Zabok i mons. Valentin Pozaić, pomoćni biskup zagrebački u miru. Kao i prethodno, djelo je komponirano kao zbirka pjesama i pričica, kratkih crtica iz autorova života, preuređenih, stiliziranih za potrebe poučavanja.
Vlč. Culjak je rekao kako nema što nadodati, osim da je ponosan i radostan.
– Ako sam vas obradovao ovim večerašnjim susretom, onda je zadatak izvršen i ne treba ništa više dodati – zaključio je autor, dodavši kako zahvaljuje svima okupljenima, svojoj obitelji, svim dragim prijateljima, svima onima koji ga podržavaju u svemu što čini, te je najavio i neke nove uratke.

Nagrade i priznanja

Vlč. Culjak zabočki je župnik od 1997. godine. Umjetničkim se stvaralaštvom bavi već niz godina. Prvu samostalnu izložbu likovnih radova od školjaka imao je 2005. godine, nakon čega ih slijedi još nekoliko. Samozatajni je lirik i autor brojnih pjesama. Aktivan je društveni djelatnik, član brojnih udruga i društava. Za svoje dosadašnje djelovanje dobio je brojne nagrade i priznanja, među kojima i Povelju Grada Zaboka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba