PRED NAMA JE MARTINJSKI VIKEND: PROVODIT ĆE SE STROŽE KONTROLE NA ZAGORSKIM PROMETNICAMA, A POLICIJA JE UPUTILA I APEL

“Suzdržite se od ispijanja alkoholnih pića – u prometnim nesrećama uzrokovanim alkoholom nastaju najteže posljedice”

Objavljeno: 08.11.2017. JJ

Pred nama je najveseliji, a mnogima i najdraži vikend u godini – proslava Martinja. No, kako opreza na cesti nikada nije dosta, pogotovo kada je u pitanju udarni vikend po konzumaciji alkoholnih pića, Policijska uprava krapinsko – zagorska, kao i sve ostale policijske uprave u Hrvatskoj, od 10. do 13. studenoga pojačano će provoditi mjere i aktivnosti u cilju suzbijanja prekršaja alkoholiziranosti sudionika u cestovnom prometu. Aktivnosti će se provoditi planski i koordinirano sa susjednim policijskim upravama na svim glavnijim prometnim pravcima, ali i na svim ostalim cestama.

Novčane kazne

U cilju preveniranja vožnje te pješačenja pod utjecajem alkohola, policija upućuje apel da se vozači suzdrže od ispijanja alkoholnih pića, odnosno, da poštuju prometne propise. Sankcije za vožnju pod utjecajem alkohola, naime, kreću se od 700 do 15 tisuća kuna i izricanje zaštitnih mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. Policija savjetuje da se u društvima odrede vozači koji neće konzumirati alkoholna pića i koji će svoje prijatelje sigurno dovesti svojim kućama, ili da se dogovori neka druga vrsta prijevoza, poput taksija. Vozači koji će ipak piti alkoholna pića upozoravaju se da se suzdrže od vožnje u takvom stanju jer vožnjom u pijanom stanju ne ugrožavaju samo sebe, već i ostale sudionike u prometu (putnike u vozilu, pješake, vozače i putnike u ostalim vozilima itd.).

Alkoholizirani pješaci

Također se savjetuju pješaci da se suzdrže od pješačenja u alkoholiziranom stanju jer i oni isto u takvom stanju ugrožavaju svoju i tuđu sigurnost.
– Skrećemo vam pažnju i upozoravamo na činjenicu da je u gotovo svakoj četvrtoj prometnoj nesreći prisutan utjecaj alkohola kao sekundarni uzrok nastajanja prometnih nesreća. U takvim prometnim nesrećama nastaju najteže posljedice za život i zdravlje ljudi – zaključuje policija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba