U PRIŠLINSKOJ ŽUPNOJ CRKVI ODRŽAN “HUMFEJST”, NA KOJEM SU NASTUPILI ŽUPNI ZBOR CRKVE SV. PETRA I MJEŠOVITI ZBOR KUD-a “RIKARD JORGOVANIĆ”

Ovogodišnji program posvećen 250. obljetnici rođenja Ivana Krizmanića

Objavljeno: 07.11.2017. JJ

Ovogodišnji Humfejst, u organizaciji Narodne knjižnice Hum na Sutli i Župe Prišlin, održan je u župnoj crkvi sv. Petra u Prišlinu. Program je bio posvećen 250. obljetnici rođenja Ivana Krizmanića, bistričkog župnika, književnika i prevoditelja, rođenog 1766. godine na dobru Vučja Gorica u Humu na Sutli. U prišlinskoj crkvi tim je povodom predstavljen i dio izložbe posvećene Krizmaniću i njegovu vremenu, a koja je postavljena u Mariji Bistrici u veljači ove godine, prilikom realizacije projekta Ogranka Matice hrvatske Marija Bistrica, “Marija Bistrica u doba Ivana Krizmanića i hrvatskog narodnog preporoda”.
O životu Ivana Krizmanića i njegovu značaju za kulturnu i crkvenu povijest Hrvatske govorili su ravnateljica humske knjižnice Narcisa Brezinščak i prišlinski župnik, vlč. Damir Ivanek. U ime bistričke župe nazočnima se obratio vlč. Antun Motočić, nekadašnji župnik u Prišlinu, a u ime Općine Hum na Sutli, nazočne je pozdravio načelnik Zvonko Jutriša. U glazbenom programu nastupili su župni zbor crkve sv. Petra Prišlin i mješoviti zbor KUD-a “Rikard Jorgovanić” Hum na Sutli.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba