SVEČANO JE BILO U ŽUTNICI, NA RADOST TAMOŠNJIH MJEŠTANA TE ONIH IZ ZAGORE, PODGORE I DOLIĆA

FOTOGALERIJA: Pred više od 300 vjernika, mons. Ivan Šaško blagoslovio novu kapelu, koja će biti posvećena blaženom Alojziju Stepincu

Objavljeno: 05.11.2017. Alen Brodar

Više od 300 vjernika, u velikoj većini mještana Žutnice, Zagore, Podgore Krapinske i Dolića, okupilo se prijepodne u Žutnici kod svoje nove kapele, koju je ove nedjelje blagoslovio, a potom i predvodio svetu misu, pomoćni zagrebački biskup, mons. Ivan Šaško.
Mještani su naime godinama priželjkivali da se stara ruševna obiteljska kuća, koja je od sredine 70-ih godina prošlog stoljeća bila bogoslužni prostor, obnovi i pretvori u novu kapelicu. Mnogi su od njih i pripomogli svojim donacijama.

Kuća dotrajala

– Tu su se godinama slavile svete mise, no kuća je jednostavno dotrajala. Vrijeme nosi svoje, pa smo na istom mjestu odlučili sagraditi kapelu istih gabarita. Dakle ovo više nije obiteljska kuća, već službeno kapela, koju ćemo posvetiti blaženom Alojziju Stepincu, uskoro i svetom Alojziju Stepincu. To je najviše građeno za vjernike Žutnice, Zagore, Podgore i Dolića, pogotovo one koji ne mogu doći do Krapine do župne crkve. Da ne bi bili uskraćeni za mise, meni je lakše doći ovdje i slaviti Boga s njima, nego da njih mnogo mora dolaziti u Krapinu – rekao je krapinski župnik Tomica Šestak, zahvaljujući kojem je, između ostalih, i pokrenuta inicijativa za gradnju kapelice. Župnik je na kraju mise i zahvalio svima koji su bili uključeni u ovaj projekt nove kapelice, bilo novčano, bilo duhovno, bilo materijalno, od biskupa Šaška, časnih sestara i krapinskih Franjevaca, preko Grada Krapine, Mjesnog odbora Podgora, Krakoma, Gradske plinare, OMCO-a Croatie, Jedinstva, Kamenoloma Gorjak, Mužek Kaminka, arhitekta Hrvoja Ostojića, Janka Presečkog, braće Cvilko i mnogih drugih koji su na bilo koji način bili uključeni u gradnju kapele. Zahvalili su se i mještani, prije svega župniku Šestaku, a potom i biskupu Šašku koji je došao blagosloviti kapelu. Prigodan poklon biskupu, sliku krapinske župne crkve sv. Nikole, uručio je i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Veliki događaj

– Iznimno mi je drago zbog izgradnje ove kapele, kao gradonačelniku, ali i kao stanovniku ovog dijela Krapine, ovo je najveća zasluga našeg župnika Šestaka. Ovdje sam i ja kao dječak hodao na vjeronauk, kada ga još nije bilo u školi. Mislim da je ovo stvarno veliki događaj za sve vjernike iz ovog kraja. Još jedno veliko hvala našem župniku i svima koji su se uključili u izgradnju kapele – zaključio je gradonačelnik.
Misi i blagoslovu su, uz gradonačelnika, prisustvovali i dogradonačelnik Branko Varjačić, predsjednik Gradskog vijeća Ivica Hršak te mnogi gospodarstvenici i drugi iz gradskog društvenog života.
Nakon mise, za sve je prisutne bila pripremljena i okrjepa, svi su dobili i sličice s izgledom kapele nekad i danas, dok je ovo događanje svojim nastupom uveličao i Gradski puhački orkestar Krapina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba