NOĆNA MORA U SPECIJALNOJ BOLNICI ZA MEDICINSKU REHABILITACIJU KRAPINSKE TOPLICE

Trostruki ubojica iz Brodarice već dva puta napao osoblje?

Objavljeno: 02.11.2017. zagorjeinternational

Trostruki ubojica iz Brodarice Boris Luketa (59), nakon gotovo pet mjeseci na šibenskoj kirurgiji, trenutno se oporavlja u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, a prošli tjedan je, neslužbeno doznaje portal 24 sata.hr, šakom u glavu udario medicinsku sestru, a ovaj je tjedan nogom u prsa udario terapeutkinju dok je s njim vježbala.

Njegov odvjetnik Krešimir Škarica rekao je pak kako o njegovim eventualnim agresivnim ispadima nema nikakvih saznanja, štoviše, da je Luketi oduzeta lijeva strana i izgleda kao da vegetira te se boji da je njegovo zdravstveno stanje ireverzibilno. U bolnicu u Krapinskim toplicama zaprimljen je 25. rujna radi medicinske rehabilitacije nakon teške ozljede glave.

Policijski nadzor

Iz bolnice su poručili kako je predviđeno trajanje rehabilitacije od tri do šest mjeseci, a pacijent je pod stalnim nadzorom interventne policije. Ipak, kako neslužbeno doznaje 24 sata.hr, bolnica je Luketi nakon posljednjeg ispada, privremeno obustavila terapije te se za njega traži adekvatniji smještaj. Luketa nije uhićen, a iz tužiteljstvu kažu  kako nije bilo osnove za određivanje istražnog zatvora protiv njega. Naime, istražni zatvor tužiteljstvo može tražiti kad sumnja da bi osumnjičeni mogao pobjeći, utjecati na svjedoke, ponoviti nedjelo ili zbog osobito teških okolnosti kaznenog djela. Prvim generalnim vještačenjem utvrđeno je kako Luketa ne može pratiti raspravu.

Oštećenje mozga

Podsjetimo, Luketa je osumnjičen za trostruko ubojstvo u šibenskom predgrađu Brodarica. Tamo je u travnju ubio bračni par Milku (70) i Hakiju (74) Keranovića te Ivana Bajića (65), a pokušao je ubiti i Kemala Keranovića (51). Motiv je bio dug iz 2013. godine, kada je Kemal Keranović od njega, prema neslužbenim informacijama, posudio oko 400 tisuća eura. Nakon svega je pokušao samoubojstvo pucnjem u usta, pa je prebačen u bolnicu.

Zbog teškog stanja i nemogućnosti komunikacije, policija i državno odvjetništvo još ga uvijek nisu ispitali. Zato se liječnici nadaju da bi mu terapija u Krapinskim Toplicama mogla pomoći, iako ne previše, jer je Luketa i dalje u teškom stanju. Moguće je da si je pokušajem samoubojstva nepovratno oštetio mozak. Ako zbog toga bude proglašen raspravno nesposobnim, možda će i izbjeći optuženičku klupu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba