VELIKO TRGOVIŠĆE: Delegacija HDZ-a Krapinsko – zagorske županije položila vijenac i zapalila svijeće ispred rodne kuće svog utemeljitelja i prvog hrvatskog predsjednika

Žarko Tušek: Sjećajući se na dr. Tuđmana danas, hranimo se i osnažujemo u borbi za hrvatsku budućnost

Objavljeno: 01.11.2017. Alen Brodar

Delegacija HDZ-a Krapinsko – zagorske županije, na čelu s predsjednikom i saborskim zastupnikom Žarkom Tušekom, danas je u Velikom Trgovišću, na blagdan Svih svetih, položila vijenac i zapalila svijeće ispred rodne kuće prvog predsjednika Republike Hrvatske i utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice, dr. Franje Tuđmana.

Najveći sin

– Kao i svake godine od njegove smrti, nekoliko puta godišnje, a posebno uz blagdan Svih svetih, mi se kao članovi stranke koju je on utemeljio okupljamo ovdje, u Velikom Trgovišću kod njegove rodne kuće, na njegovoj rodnoj grudi. Nema nikakve dvojbe da je dr. Tuđman bio najveći sin našeg Hrvatskog zagorja, a gledajući kontekst njegove političke vizije i djela koja stoje iza te vizije, usudim se reći, i najveća povijesna ličnost moderne hrvatske povijesti.
Iako su pojedini u nekim vremenima pokušali sporiti veličinu njegova dijela, čini mi se da je to danas za veliku većinu naših ljudi, pa i svih koji se danas bave politikom, konstanta koja je neosporna. Danas, kada se nakon 27 godina svoje mlade povijesti hrvatska država suočava s kompleksnim izazovima na međunarodnom političkom planu, kako u kontekstu odnosa s našim susjedima, tako i u kontekstu globalnih političkih odnosa, kada vidimo kakvi su izazovi pred nama iz Hrvatske, stvoriti modernu i gospodarski jaku državu, socijalno pravednu, tolerantnu prema svima onima koji drugačije promišljaju, a žele dobro našoj domovini, iz dana i dan jača svijest o potezima koje je dr. Tuđman vukao u danima i godinama koje su bile još teže nego što je to današnje vrijeme. Kao što on nije odustajao tada, tako ni mi nemamo pravo odustati danas. Njegovo djelo i djelo hrvatskih branitelja zaslužuju danas biti Hrvatskom, zemljom života i prosperiteta za sve koji žele raditi i stvarati, a ne da dio naših ljudi zbog godinama gomilanih problema, danas možda gube vjeru u svoju domovinu. Na tim pozicijama danas žestoko stoji Hrvatska demokratska zajednica i Vlada RH, na čelu s našim predsjednikom Andrejem Plenkovićem. Siguran sam u uspjeh.

Ljubav prema domovini

Potrebno nam je zajedništvo kakvo je dr. Tuđman stvorio, odmak od jeftinog populizma, jačanje naših institucija, predani rad i ljubav prema domovini, kakvu je dr. Tuđman živio. Sjećajući se njega danas, zapravo se hranimo i osnažujemo u borbi za hrvatsku budućnost. Neka mu je laka hrvatska gruda – rekao je Žarko Tušek, koji se potom upisao i u Knjigu dojmova u Tuđmanovoj rodnoj kući.
U delegaciji su bili i Ivan Jarnjak, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, ravnatelj Savjetodavne službe u poljoprivredi i šumarstvu Zdravko Tušek, Alen Gerek iz Uprave Hrvatske pošte te brojni lokalni čelnici i gospodarstvenici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba