U zabočkoj župnoj crkvi Sv. Jelene Križarice održan treći molitveni susret

“HOLYWIN – SVETOST POBJEĐUJE”: Velik broj mladih večer uoči Svih svetih odlučio provesti u bdjenju i molitvi

Objavljeno: 01.11.2017. AB

Uoči svetkovine Svih svetih, po treći put se u Krapinskom dekanatu održao se molitveni susret pod nazivom “Holywin – Svetost pobjeđuje”. Svečano euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Sv. Jelene Križarice predvodio je župnik iz Velikog Trgovišća, vlč. Josip Čulig,  uz dekana Krapinskog dekanata preč. Tomicu Šestaka.
Veliki broj mladih koji su odlučili ovu večer provesti u molitvi koji se odazvao pozivu svojih župnika na ovo bdjenje i molitvu. Misno slavlje uveličali su skladnim pjevanjem mladi župe sv. Jelene Križarice, koji su upriličili kratki scenski prikaz života svetog Josipa, nakon kojeg je uslijedilo klanjanje koje je prigodnim meditacijama predvodio vlč. Josip Čulig.
Na kraju programa domaći župnik vlč. Marijan Culjak zahvalio je svima na dolasku te ohrabrio i potaknuo mlade na još aktivnije uključivanje ovakvih susreta u našim župnim zajednicama i Krapinskom dekanatu. Zajedništvo se nastavilo druženjem u vjeronaučnoj dvorani župnoga ureda, u kojoj su mladi poručili : “Ti pripadaš ili svijetu ili Gospodinu. Odluči se i postani svet”.
Do sada su se ovakvi susreti održali u župama sv. Nikole biskupa u Krapini,  Uzvišenja Svetoga Križa u Svetom Križu Začretju i sv. Jelene Križarice u Zaboku, dok će iduće godine susret biti održan u župi Blažene Djevice Marije od Sedam Žalosti u Velikom Trgovišću.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba