DODIJELJENA NAGRADA GJALSKI ZA UČENIKE SREDNJIH ŠKOLA

Najbolja mlada autorica je Tamara Jakopović iz Srednje škole Zlatar

Objavljeno: 27.10.2017. JJ

U Gimnaziji Antuna Gustava Matoša održana je svečanost dodjele Nagrade Gjalski za učenike srednjih škola. Prvu nagradu osvojila je Tamara Jakopović iz Srednje škole Zlatar, za rad “Opsesivno – kompulzivni poremećaj”, pod mentorstvom Ivančice Tomorad. Drugo mjesto pripalo je Zrinki Vrček iz Druge gimnazije Varaždin, za rad “Serija života”, pod mentorstvom Petra Bekića, a treće mjesto Rebeki Petković iz Prve gimnazije Varaždin, za rad “I Feel Fine”, pod mentorstvom Tatjane Ruža. Pohvaljene su učenice: Marija Tomorad iz SŠ Zlatar, Agata Gredičak iz SŠ Oroslavje, Helena Dolovčak iz SŠ Krapina, Ana Gregorić iz Gimnazije A. G. Matoša Zabok, Doroteja Kunštek iz SŠ Krapina, Marija Valić iz SŠ Pregrada i Anamarija Križaj iz Gospodarske škole Varaždin.
Svečanosti je prisustvovala i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, koja je pozdravila učenike, njihove mentore te ostale okupljene.
– Nagrada Ksaver Šandor Galski prestižna je u literarnom svijetu, međutim, posebno mi je drago što se ustoličila i ova nagrada za učenike srednjih škola, koja predstavlja lijep poticaj vašem stvaralaštvu. Čestitam svima na sudjelovanju te vam želim puno uspjeha i u budućem radu – poručila je zamjenica župana.
Na ovogodišnji natječaj pristiglo je 35 radova iz devet škola, a ocjenjivali su ih članovi Prosudbenog povjerenstva u čijem su sastavu bile Kristina Špiranec, Irena Labaš Veverec i Sanja Ždralović.
Svečanosti dodjele nagrada nazočila je i zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba