IZLOŽBOM SLIKA VATROSLAVA KULIŠA OTVORENA MANIFESTACIJA “DANI KSAVERA ŠANDORA GJALSKOG“

Tjedan koji će obilježiti dodjele nagrada, kazališne predstave, glazba i književne večeri

Objavljeno: 24.10.2017. JJ

Izložbom slika istaknutog hrvatskog slikara Vatroslava Kuliša u Velikoj galeriji Grada Zaboka, u ponedjeljak je otvorena tradicionalna kulturna manifestacija “Dani Ksavera Šandora Gjalskog“. Kuliš se predstavlja s novim radovima u tehnici akrila i kolaža na papiru velikog formata, iz 2016. godine, iz ciklusa “Centripetalne fuge“. Ti radovi do sad nisu izloženi u Hrvatskoj, pa će izložba u Zaboku biti prva galerijska prezentacija novog ciklusa.

Izložbu je otvorio krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

– Oni koji nedovoljno poznaju Zabok, smatraju da je on prije svega gospodarsko i prometno središte Krapinsko – zagorske županije, međutim, ovaj grad izuzetno je jak i u pogledu kulture te civilnog društva. Što se tiče same manifestacije “Dani K. Š. Gjalskog“, ona je jedna od najvažnijih kulturnih manifestacija na području Krapinsko – zagorske županije, ali i šire, i iznimno mi je drago da ju svake godine otvaramo izložbom slika vrhunskih umjetnika. Također, sretan sam što imamo i Nagradu K. Š. Gjalski za osnovne i srednje škole, odnosno, što mladi ljudi imaju mogućnost izraziti se u prozi – rekao je župan Kolar.

Posjetitelje izložbe pozdravio je i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, a među posjetiteljima su bili i potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić te zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek.

Manifestacija “Dani Ksavera Šandora Gjalskog” u sutrašnjem večernjem programu donosi Pub kviz, a u četvrtak u 17 sati u Gimnaziji Antuna Gustava Matoša bit će proglašeni pobjednici i dodijeljene Nagrade Gjalski za učenike srednjih škola. Koncert će u Velikoj galeriji u 20 sati održati Vedran Kocelj i Krešimir Starčević. Zabočka osnovna škola u petak obilježava svoj dan, a u večernjim satima na rasporedu je književna večer uz Edija Matića. Manifestacija završava u subotu, 28. listopada, svečanom dodjelom Književne nagrade Ksaver Šandor Gjalski u OŠ K. Š. Gjalskog, s početkom u 16.30 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba