PODUZIMAJU SE AKTIVNOSTI U CILJU ZAŠTITE GRAĐANA I MATERIJALNE IMOVINE OD UGROZA

Krajem studenoga u Bednji velika vježba Stožera i tima Civilne zaštite te Vatrogasne zajednice

Objavljeno: 24.10.2017. zagorjeinternational

U općini Bednja održan je sastanak u čijem su radu sudjelovali načelnik Stožera Civilne zaštite Općine Bednja Ivica Hrenić, zapovjednik tima Civilne zaštite Mladen Jagarinec i predsjednik Općinske vatrogasne zajednice Davor Hojski.
Glavna tema sastanka bio je pregled svih planova i programa koje je Općina Bednja dužna donijeti u cilju zaštite građana i materijalne imovine od raznih ugroza.
Riječ je, konkretno, o Planu zaštite od požara, Procjeni ugroženosti od požara, Planu zaštite i spašavanja, Planu rada Civilne zaštite, Procjeni ugroženosti stanovništva, materijalnih i kulturnih dobara i okoliša općine Bednja i drugim dokumentima koje u pravilu donosi predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave.
Pregledom je utvrđeno da je Općina Bednja sve te dokumente izradila i donijela, ali da ih je potrebno ažurirati novim momentima, što će i biti učinjeno još ove godine. Dogovoreno je također da se do kraja studenog održi za ovu godinu planirana velika vježba Stožera i tima Civilne zaštite te Vatrogasne zajednice, kako bi se na licu mjesta utvrdila operativna spremnost za pravodobne intervencije u slučaju elementarnih i drugih nepogoda.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba