ODRŽAN POSLOVNI UZLET OPĆINE ZLATAR BISTRICA: NAČELNIK MIHOLIĆ POHVALIO SE DOBRIM GOSPODARSKIM POKAZATELJIMA

“U proteklih nekoliko godina u Zlatar Bistrici je otvoreno više radnih mjesta nego što imamo radno sposobnog stanovništva”

Objavljeno: 19.10.2017. Jelena Jazbec

U zlatarbistričkom Domu kulture održan je Poslovni uzlet općine Zlatar Bistrica, koji je organizirao Poslovni dnevnik u suradnji s Općinom Zlatar Bistrica i Krapinsko – zagorskom županijom. Sudionicima se na samom početku obratio Mislav Šimatović, zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista, koji je pojasnio kako se radi o projektu Poslovnog dnevnika koji već četvrtu godinu zaredom promovira malo i srednje poduzetništvo u Hrvatskoj, u suradnji s partnerima te gradovima i županijama, kojim se želi omogućiti dodatno znanje i vještine poduzetnicima, s ciljem da postanu još uspješniji u svom poslovanju.
– Poduzetništvo je najvažnija društvena djelatnost, bez koje nam napretka društva u cjelini – istaknuo je Šimatović.

Nove mogućnosti

Načelnik Zlatar Bistrice Žarko Miholić rekao je kako to nije samo Poslovni uzlet općine Zlatar Bistrica, već čitave okolice. Pohvalio se i izuzetno dobrim gospodarskim pokazateljima na području svoje općine.
– U Zlatar Bistrici se u tri – četiri godine otvorilo više radnih mjesta nego što imamo radno sposobnog stanovništva. U posljednjih pet godina gotovo dva naša proračuna uložili smo u gospodarstvo – rekao je Miholić, dodavši kako je od 30 tisuća kvadrata gospodarske zone, ostalo još nešto slobodnog prostora, a i za taj je dio već sklopljen ugovor s ulagačem, koji će otvoriti još 300 radnih mjesta.
Na otvorenju Poslovnog uzleta bio je i Mario Antonić, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta.
– Drago mi je čuti da se u općini Zlatar Bistrica stvari kreću u pravom smjeru. Ono što ćemo danas ovdje čuli i vidjeti zasigurno će biti vrlo korisno. Sudionici će se moći informirati o novim mogućnostima koje su im na raspolaganju za realizaciju njihovih poduzetničkih ideja. Radi se o poticajnim mjerama koje se manifestiraju bilo kroz bespovratna sredstva, a također i kroz financijske instrumente, a to su zajmovi i krediti. I u našem Ministarstvu postoje brojne mjere – rekao je Antonić, istaknuvši i neke strateške projekte na području Krapinsko – zagorske županije koji su trenutno u procesu realizacije, poput izgradnje Poduzetničkog inkubatora u Krapini, elektrifikacije pruge i izgradnje cestovne infrastrukture.

Radionica i edukacija

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar sudjelovao je, između ostaloga, i kao panelist u raspravi na temu “Kako razvijati malo i srednje poduzetništvo u Zlatar Bistrici”.
– Županija je odmah na početku podržala projekt Poslovnog uzleta jer smo smatrali da je dobro da naši obrtnici i poduzetnici uvijek mogu dobiti informaciju iz prve ruke, o tome što je aktualno na razini njihovog matičnog ministarstva, koje su mjere na raspolaganju, koji su natječaji u tijeku, koji se pripremaju, koji su uvjeti… Također, preko pozitivnih primjera svojih kolega koji su već u prijašnjim mjerama povukli europska sredstva i ušli u investicije, da vide s kojim su se oni zamkama susretali i kako su ih riješili, ali i da se na pozitivnim primjerima pokaže da se u Hrvatskoj može dobro poslovati, da se mogu napraviti dobri projekti, povući europska sredstva, da se može zapošljavati i uvoditi nove tehnologije – rekao je Kolar.
Poslovni uzlet na području Krapinsko – zagorske županije organizira se barem dva puta godišnje. Osim panel rasprave, poduzetnici, obrtnici, poljoprivrednici i drugi zainteresirani mogli su u Zlatar Bistrici sudjelovati na besplatnoj radionici i edukaciji. Radionicu na temu “Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova” vodila je Kristina Androlić iz “Androlić konzaltinga”, dok je na temu “Cloud usluge – ured u oblaku”, odnosno kako uspješno poslovati i kad niste u uredu, govorio Krešimir Jusup iz HT–a.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba