Poduzeće iz Oroslavja investiranjem u nove strojeve za teksturiranje potvrdilo da svoju budućnosti i dalje vidi u Hrvatskoj

Ulaganje AquafilCRO-a od 2,5 milijuna eura: Tehnološki iskorak, zaštita okoliša i korporativna sigurnost

Objavljeno: 18.10.2017. zagorjeinternational

Proteklog tjedna u rad su pušteni novi strojevi za teksturiranje u tvornici AquafilCRO sa sjedištem u Oroslavju. U 2017. godini, Društvo je dosad investiralo preko 1,6 milijuna eura, a do kraja godine taj će se iznos popeti na 2,5 milijuna eura. Sada se po prvi puta ne radi o dodatnim kapacitetima i povećanju zaposlenosti, nego o tehnološkom iskoraku i ulaganju u okoliš te u podizanje korporativne sigurnosti.

Talijanska grupacija

– Novi njemački strojevi predstavljaju najsuvremenije strojeve u našoj industriji, koji se odlikuju visokim stupnjem automatiziranosti. To ima direktan utjecaj na iskorištenost kapaciteta i podizanje konkurentnosti. Investicije u uređenje okoliša i podizanje korporativne sigurnosti sukladne su opredjeljenju Društva i cijele grupacije Aquafil ka održivom razvoju – rekao nam je Saša Muminović, financijski direktor i član Uprave.
AquafilCRO osnovan je 2001. godine, zapošljava 300-tinjak ljudi i ostvaruje godišnji promet od preko 300 milijuna kuna, a bavi se preradom i doradom poliamidnih vlakana. Svi gotovi proizvodi se izvoze i plasiraju preko distributerske mreže grupe Aquafil. Naime, AqufilCRO dio je talijanske grupacije koja svoje podružnice, osim u Hrvatskoj, ima i u Sjedinjenim Američkim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu, Njemačkoj, Italiji, Sloveniji, Kini i Tajlandu. Do kraja 2017. godine, matično društvo Aquafil Italija bit će kotirano na burzi u Milanu, što će predstavljati dodatni impuls rastu i razvoju grupacije, a time i društva AquafilCRO.

Produktivnost i kvaliteta

– Grupacija Aqufil kontinuirano vodi brigu o tehničko – tehnološkom poboljšanju proizvodnih pogona na svim kontinentima gdje je grupacija prisutna. Na redu je bio i pogon AquafilCRO, gdje smo s ovom investicijom povećali produktivnost i kvalitetu konačnih proizvoda te značajno umanjili uporabu energije po jedinici proizvoda. To je također potvrda da Aquafil namjerava ostati u Hrvatskoj, naravno, ukoliko i u budućnosti uvjeti u gospodarstvu budu pogodni za investitore – otkrio nam je Muminović.
Uz članove uprave Društva Edija Krausa, Sašu Muminovića i Angela Cordella, puštanju u pogon novih strojeva prisustvovali su i gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba