NAJBOLJE BUČINO ULJE IMAJU ZAGORCI

OPG Mladen Cesarec iz Oroslavja osvojio zlato u obje kategorije na 7. Izložbi bučinog ulja Sjeverozapadne Hrvatske

Objavljeno: 14.10.2017. Jelena Jazbec

Najbolje bučino ulje dolazi iz Krapinsko – zagorske županije. OPG Mladen Cesarec iz Oroslavja osvojio je zlato u obje kategorije  – hladno prešano i  toplo prešano – na sedmoj Izložbi bučinog ulja Sjeverozapadne Hrvatske, održanoj u Ivanić Gradu. Manifestaciju su zajednički organizirale Zagrebačka, Varaždinska i Krapinsko – zagorska županija, a njome se želi podići svijest kako proizvođača, tako i potrošača o važnosti zdrave prehrane i domaće proizvodnje.

Nagrađena kvaliteta

– Ove nagrade mnogo mi znače u promociji i drago mi je što je konačno nagrađena kvaliteta našeg ulja. Prošle godine sam za hladno prešano osvojio veliko zlato, a za toplo prešano brončanu medalju. Nisam dugo u ovome poslu, tek neke četiri godine. I dalje je tu borba, nastojimo proizvoditi što više, iako imamo borbu sa zemljom i sa strojevima, no eto, kvalitetu smo postigli, još moramo količinu – rekao je dvostruki dobitnik zlata Mladen Cesarec.

Uz spomenuta dva zlata u obje kategorije, od 28 uzoraka ulja, osvojena su tri srebra, dva iz Zagrebačke i jedno iz Krapinsko – zagorske županije, te 11 bronci, tri iz Zagrebačke, tri iz Krapinsko – zagorske i pet iz Varaždinske županije. Četiri uzorka dobit će priznanje, a osam uzoraka ulja je isključeno.

Brendiranje i promocija

Izložbi je prisustvovao i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

– Na prvoj izložbi predstavljali smo se s tri proizvođača, ove godine najviše do sad, 13, a posebno me veseli da imamo dva zlata u dvije kategorije. OPG Cesarec je prošle godine također osvojio zlato i to je jedan odraz kontinuiranog rada na području naše županije. Posebno me veseli što se ovime bave mlade obitelji. Mi nemamo velikih površina, no ovi ljudi su ustrajali u proizvodnji. Imaju odličan proizvod i izvrsnu kvalitetu, no potrebno im je brendiranje i promocija, što im mi omogućujemo kroz našu manifestaciju “100% zagorsko“ – rekao je Kolar, dodavši kako se nada da će se sljedeće godine u organizaciju izložbe uključiti i Međimurci.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba