MINISTARSTVO JE ODOBRILO GOTOVO DVA MILIJUNA KUNA

Izgradit će se reciklažno dvorište kao zajednički projekt grada Klanjca i općina Desinić, Kumrovec, Kraljevec na Sutli, Tuhelj i Zagorska Sela

Objavljeno: 13.10.2017. JJ

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike odobrilo je financiranje izgradnje reciklažnog dvorišta kao zajedničkog projekta Grada Klanjca i općina Desinić, Kumrovec, Kraljevec na Sutli, Tuhelj i Zagorska Sela. Nakon prijave Grada Klanjca na Poziv za dostavu projektnih prijedloga za građenje reciklažnih dvorišta u sklopu “Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.; Specifični cilj – Smanjena količina otpada koja se odlaže na odlagališta”, koje je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike raspisalo krajem ožujka, završen je postupak dodjele bespovratnih sredstava te je Gradu Klanjcu odobren prijavljeni projekt.
Odlukom o financiranju, odobrava se Gradu Klanjcu kao prihvatljivom prijavitelju za izgradnju reciklažnog dvorišta sufinanciranje troškova iz Kohezijskog fonda Europske unije u iznosu od 1.999.395,75 kuna. Sufinanciranje ovog važnog projekta za Grad Klanjec i susjedne općine iznosi 84,99 posto, a preostalih 15 posto sufinancirat će šest jedinica lokalne samouprave zajedno jer će buduće reciklažno dvorište zajedno i koristiti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba