PRAVA GLAZBENA POSLASTICA: Povodom 30. obljetnice umjetničkog i 20. obljetnice autorskog djelovanja, krapinski glazbenik sutra u Maloj dvorani Lisinski održava čak dva koncerta

RAJKO SUHODOLČAN: Bit će to večer za ljubitelje zagorske glazbe, izvedene “onak’, kak se šika”, na visokom nivou

Objavljeno: 12.10.2017. Alen Brodar

Sutra će se u Maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu održati svečani koncert povodom 30. obljetnice umjetničkog stvaranja u zabavnoj i narodnoj glazbi i 20. obljetnice autorskog djelovanja krapinskog umjetnika, profesionalnog glazbenika i producenta, Rajka Suhodolčana. Zapravo, održat će se dva koncerta, jer je prvi, onaj koji počinje u 20 sati vrlo brzo rasprodan, pa će Rajko Suhodolčan i njegovi gosti – kćer Barbara Suhodolčan, Klapa Bistrica, Kvartet Gubec, Savski valovi i Darko Berović, još jedan koncert održati i u 18 sati, za njega ima još nešto karata.

Velik interes

– Ideja je bila nešto skromno napraviti, da pozovem sve suradnike, ljude koji su već godinama sa mnom i podržavaju me, međutim, ispalo je da je velik interes, pa smo odlučili napraviti dva koncerta. S Klapom Bistrica radim već desetak godina, s Kvartetom Gubec 15 godina, Darko Berović je sa mnom preko 20 godina kao glazbenik i aranžer, zatim Savski valovi, s kojima također nastupam više od 10 godina, tu je i moja Barbara te gitarist Mario Igrec – rekao nam je Rajko Suhodolčan, a potom i otkrio što sve čeka publiku u Maloj dvorani Lisinski.
– U prvom dijelu koncerta bit će presjek mog autorskog programa uz tamburaše, zatim ćemo neke moje pjesme odsvirati i na malo drugačiji način, a na kraju će biti i mali show Kvarteta Gubec, uz malo šale i smijeha. Mogu najaviti da će to biti na jednom vrlo visokom nivou, bit će to zagorska glazba, izvedena “onak’ kak se šika”, na visokom nivou – najavio je Rajko Suhodolčan.

Pet Porina

Taj krapinski umjetnik ima pet srebrnih i jednu zlatnu ploču, a dosad je izdao 11 samostalnih albuma i četiri s Kvartetom Gubec, čiji je osnivač i voditelj. U svojem dosadašnjem radu 13 puta je nominiran za Porina, a tu je prestižnu diskografsku nagradu osvojio pet puta. Inače je i osnivač audio – video izdavačke etikete SBS MUSIC, koja se bavi promocijom i nakladništvom kajkavskog kulturnog glazbenog stvaralaštva.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba