DANI FRANJE HORVATA KIŠA

U loborskom Domu kulture održana svečana dodjela nagrada za najbolje hrvatske putopisce

Objavljeno: 09.10.2017. JJ

U Domu kulture u Loboru, u sklopu Dana Franje Horvata Kiša, održana je svečanost dodjele nagrada “Hrvatski književni putopis”.
Nagrade časopisa “Kaj” dodijeljene su Božici Jelušić i Božici Brkan, a nagrade organizatora i domaćina, Udruge za kulturno stvaralaštvo “Franjo Horvat Kiš”, Tomislavu Šovagoviću i Biserki Goleš Glasnović. Četiri ravnopravne novčane nagrade prema ocjeni stručnog suda pripale su Tomislavu Marijanu Bilosniću, Božidaru Brezinščaku Bagoli, Zvjezdani Jembrih i Denisu Peričiću.

Hommage Joži Skoku

U stručnom sudu bili su sada pokojni Joža Skok, dopredsjednik Kajkavskoga spravišća Ivo Kalinski, Božica Pažur i Darko Raškaj. Prije same svečanosti proglašenja pobjednika, održana je in memorijska gostujuća tribina Kajkavskoga spravišča “Hommage prof. dr. sc. Joži Skoku”, idejnom začetniku programa i natječaja književnog putopisa u Loboru. Svečanost dodjele nagrada je otvorila zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, koja je zahvalila organizatorima što se u Loboru već 11. put dodjeljuje nagrada za najbolji hrvatski književni putopis.

Glazbeni program

– Izrazito mi je drago što se ovdje u Loboru svake godine imamo dodjelu nagrade Hrvatski književni putopis, čime se doprinosi čuvanju ove književne vrste, ali i čuvanju lika i djela Franje Horvata Kiša – istaknula je Petek, dodavši kako će Krapinsko – zagorska županija, kao i niz godina do sada, ovu manifestaciju pomagati i podupirati.
Okupljene je pozdravio i zamjenik načelnice Lobora Josip Horvat. U glazbenom dijelu programa nastupile su sopranistica Klasja Modrušan i pijanistica Eva Kirchmayer Bilić, a voditelj i interpretator bio je glumac Dubravko Sidor.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba