ZAGORJE JE U UTORAK DOMAĆIN INTERNACIONALNOG KONGRESA SLASTIČARSTVA, SLADOLEDARSTVA I KONDITORSTVA

“INTERSLAST”: Tri županije prezentirat će svoje tradicionalne kolače, na natjecanju srednjoškolaca sudjelovat će 30 ekipa, a gostovat će stručnjaci iz Slovenije, Austrije, Njemačke i SAD-a

Objavljeno: 06.10.2017. JJ

“Interslast” – Internacionalni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva održat će se ovog utorka u Hotelu “Well” u Tuheljskim Toplicama. Radi se o događaju koji je već postao tradicionalan u regionalnom i internacionalnom slastičarstvu, a okupit će brojne slastičare i ljubitelje slastica. “Interslast” se sastoji od kongresnog, natjecateljskog i promotivnog dijela, u kojem značajno mjesto zauzimaju radionice i prezentacija domaćih kolača u dijelu koji se naziva “Folkslast”. Naime, želja je organizatora da se intenzivira zaštita izvornosti i zemljopisnog podrijetla hrvatskih slastica, pa će u tom smislu biti održano nekoliko radionica, tradicionalnih kolača iz Karlovačke, Krapinsko – zagorske i Koprivničko – križevačke županije. Posebna zanimljivost skupa je slastičarsko natjecanje “Artslast”, u kojem će se posebno natjecati učenici srednjih slastičarskih, prehrambenih i kuharskih škola Hrvatske i Slovenije.
Očekuje se 30 slastičarskih ekipa koje će pripremati slastice na zadanu temu – “Plodovi jeseni u mojoj torti”. Rad mladih slastičara ocjenjivat će stručni žiri, sastavljen od vrhunskih slastičara, članova Sekcije ocjenjivačkog suda Hrvatskog kuharskog saveza.
Natječu se i slastičari seniori iz spomenutog područja na istu temu, a posebno natjecanje je u pripremi voćnih pita. Ovogodišnji “Interslast” ugostit će inozemne stručnjake, voditelje radionica iz Slovenije, Austrije, Njemačke i Sjedinjenih Američkih Država (države Maine i Florida).

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba