U ZAGREBU ODRŽANA KONFERENCIJA NA TEMU RAZVOJA CJELOGODIŠNJEG TURIZMA U HRVATSKOJ

“Vrijeme je da se okupimo i po uzoru na susjede počnemo razvijati turizam 365”

Objavljeno: 05.10.2017. JJ

“Može li hrvatski turizam 365?”, naziv je konferencije održane jučer u Zagrebu, čiji je cilj bio identificirati potencijale, mogućnosti, pozitivne prakse i rješenja te recepte za razvoj cjelogodišnjeg turizma u Hrvatskoj, ali i upoznati uspješna iskustva i prakse susjednih zemalja. Eminentni turistički stručnjaci iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske i Italije ponudili su svoja iskustva, sugestije i smjernice za daljnji razvoj hrvatskog turizma te pokušali dati odgovore na pitanja može li se produljiti turistička sezona te koji su to sadržaji potrebni da bi ona trajala čitave godine.

Velik dio neiskorišten

Konferenciju je otvorila organizatorica Ivana Kolar, direktorica tvrtke Julius Rose te dugogodišnja direktorica Termi Tuhelj.
– Činjenica jest da je velik dio godine neiskorišten. Vrijeme je da se okupimo i po uzoru na naše susjede počnemo razvijati turizam “365”. Hrvatska je potencijal za razvoj brojnih vidova turizma. Kombinacijom možemo realizirati nove proizvode koji će biti atraktivni tijekom cijele godine. Danas je trend okretanje zdravom životu, okretanje prirodi, a traže se novi i autentični doživljaji. To je ono što moramo ponuditi gostima – poručila je. Konferenciji je, kao jedan od panelista, prisustvovao i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.
– Mi u Krapinsko-zagorskoj županiji smo sigurno u ekspanziji, a možemo i još bolje te smo stoga i napravili Masterplan turizma u skladu s preporukama koje su se mogle i danas čuti. Mi smo postavili jasnu strategiju za sebe i uvjeren sam da ju možemo realizirati – rekao je župan.

Zagorje lider

– Da će biti lako, sigurno neće, ali vjerujem da ćemo ostati lider kontinentalnog turizma i da ćemo se do 2025. godine približiti brojkama koje smo zacrtali u našem masterplanu – poručio je Kolar.
Konferenciju su podržali i pozdravili pomoćnik ministra turizma Robert Pende, slovenski ministar za gospodarski razvoj i tehnologiju Zdravko Počivalšek, potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić te slovenska veleposlanica u Hrvatskoj Smiljana Knez.

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba