SABORSKA ZASTUPNICA MARIJA PUH TIJEKOM POSJETA OPĆINI BEDEKOVČINA, S NAČELNIKOM BANOM RAZGOVARALA O RAZVOJNIM PROJEKTIMA

Želja je otvoriti Centar za kompetencije u poljoprivredi, u sklopu kojeg bi djelovalo i poljoprivredno veleučilište

Objavljeno: 04.10.2017. zagorjeinternational

U nastavku obilaska zagorskih gradova i općina, saborska zastupnica Marija Puh posjetila je Općinu Bedekovčina. U društvu načelnika Darka Bana, vijećnika Kristijana Dekanića i predsjednika HNS-a Bedekovčina Ivana Beloševića, razgovaralo se o aktualnim razvojnim projektima. Načelnik Ban opisao je saborskoj zastupnici s kojim se sve izazovima susreće u svojem drugom mandatu. Prije svega, njegova je želja započeti s realizacijom strateški važnog projekta turističke valorizacije Bedekovčanskih jezera. Ova umjetna jezera prepoznata su kao veliki turistički potencijal Zagorja, a načelnik Ban je dosad uložio veliki trud kako bi se riješila imovinsko – pravna pitanja te je ostalo još samo pitanje vlasništva nad jezerima, čemu se također nazire pozitivan ishod.

Lokacija u Poznanovcu

Imovinsko – pravni odnosi istaknuti su kao velik izazov i kod svih ostalih projekata, pa je Bedekovčina dosad općenito teško dolazila do bespovratnih sredstava za projekte, a zastupnica Puh je ovom prilikom ponudila svu svoju pomoć u rješavanju otvorenih pitanja. Po pitanju komunalne infrastrukture, kao najveći izazov nameće se prometnica kroz Martinec Orehovički prema susjednim općinama Mače, Mihovljan i Sveti Križ Začretje, koja je nerazvrstana te time prepuštena na upravljanje općini. Nedostatak sredstava za njezinu rekonstrukciju i dovođenje u zadovoljavajuće stanje, načelnik Ban će pokušati realizirati kroz prijavu na više natječaja i suradnju sa susjednim općinama te uz zalaganje zastupnice Puh pri nadležnim institucijama. Kao treći projekt koji bi mogao predstavljati pomak u razvojnom smjeru Bedekovčine, predstavljen je projekt Centra za kompetencije u poljoprivredi, u koji bi bili uključeni Agronomski fakultet u Zagrebu, Srednja škola Bedekovčina, Općina Bedekovčina i ostali zainteresirani dionici kojima je razvoj poljoprivrede u interesu. Projekt je zamišljen u Poznanovcu, na površini od preko 10 hektara, sa svom poljoprivrednom infrastrukturom, od staklenika grijanih termalnom vodom sa 130 metara dubine, do otvaranja poljoprivrednog veleučilišta.

Konstruktivna suradnja

Kako interes svih strana postoji, zastupnica Puh je i ovdje istaknula kako će se potruditi kako bi se što prije započelo s pripremom ovog projekta, koji bi mogao imati veliki značaj za cijelu Krapinsko – zagorsku županiju. Zaključak zastupnice je kako su neriješeni imovinsko – pravni odnosi iz prijašnjih vremena Bedekovčini i ostalim gradovima i općinama u županiji nanijeli veliku štetu, te kako je potrebna konstruktivna suradnja vlasti i oporbe na svim razinama kako bi svima zajedno učinili život boljim.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba