U SKLOPU TJEDNA CJELOŽIVOTNOG UČENJA, HZZ ORGANIZIRA ZANIMLJIVE PROGRAME

Osim radionice o pokretanju vlastitog posla, u petak će se održati i radionica profesionalnog usmjeravanja za maturante

Objavljeno: 04.10.2017. JJ

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Krapina organizira niz radionica u okviru Tjedna cjeloživotnog učenja, nacionalne obrazovne kampanje, čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti učenja i obrazovanja. Kampanja je osmišljena kako bi se promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija. Nezaposlene osobe, građanstvo, učenici srednje škole dobrodošli su na radionice. Jučer je u Donjoj Stubici održana radionica “Kako se istaknuti na razgovoru za posao?” Sudionici su kroz raspravu i vježbe doznali što doprinosi dobroj samoprezentaciji na intervjuu za posao.

Profesionalni interes

Istog dana u Donjoj je Stubici održana i radionica pod nazivom “Cjeloživotno učenje – motor moje karijere”, čiji je cilj bio približiti sudionicima primjere dobre prakse i mogućnosti cjeloživotnog učenja. Radionica “Želim pokrenuti vlastiti posao – odakle krenuti” namijenjena je pak onima koji razmišljaju o pokretanju vlastitog posla, ali još nisu poduzeli puno u tom smjeru. Sudionici radionice upoznat će se s koracima koji vode osnivanju vlastitog poduzeća, ali i elementima potrebnima za pokretanje vlastitog posla. Naučit će kako prepoznati imaju li toleranciju na rizik, potrebnu količinu inicijativnosti, hrabrosti, ideju, znanje i sve druge elemente koji su nužni da bi poslovna ideja jednog dana postala stvarnost.

“Jutro pametnije od večeri”

Mogu se odazvati mlade nezaposlene, ali i zaposlene osobe, kao i učenici srednje škole. Radionica će se održati u petak u 9 sati u dvorani Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Zabok, Matije Gupca 81, II. kat. Budući da je cjeloživotno učenje povezano s profesionalnim usmjeravanjem za maturante, u Gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Zaboku, u petak u 13 sati organizira se radionica “Jutro je pametnije od večeri”. Za sudjelovanje na radionicama možete se prijaviti na broj telefona: 049/382 – 252 ili putem elektroničke pošte: [email protected].

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba