BEZ POSLA STE I NE ZNATE ŠTO BISTE RADILI PREKO ZIME?

Austrija za skijašku sezonu treba čak 30.000 radnika, a plaće su do 1800 eura – evo koja zanimanja se traže

Objavljeno: 04.10.2017. AB

Približava se skijaška sezona, a Austrija, kao jedna od omiljenih destinacija skijaša, će i ove godine trebati oko 30.000 sezonskih radnika – Traže se svi profili – konobari i konobarice, kuhari i kuharice, sobari i sobarice, maseri i maserke…
Kako piše Dnevnik.hr, uvjeti rada ovise o kategoriji objekta, iskustvu i poznavanju njemačkog jezika. Posrednici između austrijskih poslodavaca i radnika u Hrvatskoj sve su češće agencije za zapošljavanje.

Visina plaće

– Plaće za konobara su negdje oko 1600, pa do 1800 eura, ovisno o njegovu znanju njemačkog jezika, koji je za konobare ključan. Sobarice imaju plaću oko 1400 eura, maseri otprilike isto tako – rekla je za Dnevnik.hr Višnja Omrčen iz agencije za zapošljavanje.
Inače, prema podacima Eurostata, u kolovozu je zabilježena najniža stopa nezaposlenosti na području Europske unije u posljednjih devet godina. Bez posla je u kolovozu bilo 18,74 milijuna ljudi. U Hrvatskoj je nezaposlenost iznosila 10,9 posto što bi značilo da je bez posla bilo 195.000 Hrvata.

U Zagorju 3517 nezaposlenih

Što se tiče Zagorja, krajem kolovoza u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Krapina bilo je registrirano 3517 osoba. Najtraženija zanimanja u kolovozu bila su: čuvar, prodavač/prodavačica, konobar/konobarica, fizioterapeut/fizioterapeutkinja, rukovatelj/rukovateljica strojem za izradu gume, bravar/bravarica, pirotehničar/pirotehničarka, odgojitelj/odgojiteljica predškolske djece, itd…

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba