Delegacija Krapinsko – zagorske županije u posjetu Gradu heroju

ZAGORJE VUKOVARU: U tradicijskoj drvenoj škrinjici predali Vukovarcima 100.000 kuna za obnovu vodotornja

Objavljeno: 01.10.2017. AB

Delegacija Krapinsko – zagorske županije posjetila je u petak Vukovar, a primio ih je župan Vukovarsko – srijemske županije Božo Galić, koji je tom prilikom zahvalio na doprinosu kojeg su zagorski branitelji dali u obrani Vukovara. Nakon sastanka dvaju župana, delegacija Krapinsko – zagorske županije otišla je na prijem u Grad Vukovar, gdje je župan Željko Kolar uručio zamjeniku vukovarskog gradonačelnika Marijanu Pavličeku 100 tisuća kuna donacije za obnovu vodotornja. Donacija je simbolično bila upakirana u drvenu škrinjicu s tradicionalnim zagorskim simbolima. Također, u dva dječja vrtića na području Vukovara darovane su tradicijske drvene igračke, u sklopu projekta Dajmo djeci korijene i krila.

Istinski prijatelji

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček zahvalio je županijskoj delegaciji na vrijednoj donaciji, na dolasku i na cjelodnevnom druženju.
– Drago mi je da Vukovar ima toliko istinskih prijatelja, a Krapinsko – zagorska županija to uistinu jest – istaknuo je Pavliček.
U sklopu događanja “Zagorje Vukovaru”, na Trgu Republike Hrvatske u popodnevnim satima održana je podjela tradicijskih drvenih igračaka za dva vukovarska vrtića. Riječ je o projektu kojeg provodi zagrebački Etnografski muzej i Radio Kaj. Igračke su uručili župan Kolar i zamjenik gradonačelnika Pavliček.

Koncert i degustacije

U večernjim satima uslijedio je koncert Kvarteta Gubec i Savskih valova. Osim toga, za stanovnike Vukovara bila je pripremljena i degustacija zagorskih štrukli, mlinci i medenjaka, uz licitarska srca na poklon.
Delegacija Krapinsko – zagorske županije, u kojoj su bili i načelnik Općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić, pročelnica Upravnog odjela KZŽ za gospodarstvo Sanja Mihovilić, v.d. pročelnice Ureda župana KZŽ Ana Pavić i voditeljica Ured Turističke zajednice KZŽ Ksenija Tomić, obišla je tijekom posjete i mjesta pijeteta u Vukovaru, gdje je položila vijence i zapalila svijeće.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba