U Zlataru održana tradicionalna priredba u sklopu Dana kajkavske riječi, “Pajdaško sprehajanje”

Udruga Gotali tradicijskim prikazom “Babičini mlinci” pobijedila konkurenciju i u Gotalovec odnijela “Zlatni lampaš” te nagradu od 2500 kuna

Objavljeno: 01.10.2017. zagorjeinternational

Udruga Gotali s tradicijskim prikazom “Babičini mlinci” osvojila je prvu nagradu na subotnjem “Pajdaškom sprehajanju”, koje je ove godine okupilo osam sudionika. Za uloženi trud kojim su prikazali tradicijsku zagorsku hižu i pekli mlince te ih ponudili žiriju i publici, dobili su 2500 kuna i “Zlatni lampaš”. Druga nagrada, 2000 kuna pripala je grupi “Putari”, iz Osnovne škole Belec, a treću nagradu od 1500 kuna dobila je obitelj Štefice Škof iz Gornje Batine za prikaz “Pripreme za gosti”. Cilj ove priredbe je da se starinskom duhu prošlih vremena vrati novi život i sačuva bogata tradicija, prenoseći je na djecu i mlade, koji svake godine ili s obiteljima ili organizirano kroz školu sudjeluju u povorci.
O pobjednicima su odlučivale nijanse, pa je žiri u kojem su bili Nevenka Gregurić, Božena Slunjski, Rajko Fureš i Dalibor Gršić, prvom mjestu dao 38 bodova, drugom 37, a trećem mjestu 36 bodova. Na početku priredbe su sudionike i publiku pozdravile gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek i zamjenica župana Jasna Petek, koje su na kraju uručile nagrade, dok su se za dobro raspoloženje publike pobrinuli Dečki z bregov.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba