Projekt “Uređenje biciklističkih odmorišta na cikloturističkoj ruti”

U KORAK S VREMENOM: Zlatar dobio prvu pametnu klupu – ima punjač za mobitel i elektrobicikle, od sljedećeg tjedna i besplatni bežični internet

Objavljeno: 01.10.2017. AB

U središtu Zlatara u petak je službeno predstavljena pametna klupa, nabavljena u sklopu projekta “Ride & bike” Krapinsko-zagorske županije. Naime, Zlatar je jedan od partnera na projektu “Uređenje biciklističkih odmorišta na cikloturističkoj ruti”, a gradonačelnica Jasenka Auguštan Pentek najavila je i da će od idućeg tjedna na ovom mjestu građani i posjetitelji moći koristiti i bežični internet. Postavljanje klupe u gradskom središtu početak je uređenja prostora Trga slobode, a kako je najavila graodnačelnica, uskoro se očekuje i postavljanje gradskog sata, što su inicirali sami građani.
Inače, pametna klupa ima samostalnu rasvjetu, dva USB punjača za punjenje mobitela, tableta ili laptopa te akumulator na kojeg će se moći postaviti punjač za elektrobicikle – kapacitet je četiri bicikla.
Cijena klupe je 14.500 kuna, od čega je Krapinsko – zagorska županije dala 3500 kuna, a ostatak Grad Zlatar. Klupa je postavljena na prostoru kod Privredne banke, a odlučeno je da bude simbolične zlatne boje, koja će biti uklopljena u budući vizualni identitet grada Zlatara.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba