JE LI ZAGORSKA ORGANIZACIJA SDP-a NA SINOĆNOJ SJEDNICI PREDSJEDNIŠTVA POVUKLA PRVI POTEZ KA SMJENI PREDSJEDNIKA STRANKE?

ZAGORSKI SDP-ovci: Može se izbacivati iz stranke, ali tek nakon rasprave o povjerenju Bernardiću

Objavljeno: 26.09.2017. zagorjeinternational

Zagrebački je SDP od predsjedništva stranke zatražio da izbace Milanku Opačić i Miranda Mrsića, dok je na sinoćnjoj sjednici Predsjedništva SDP-a Krapinsko – zagorske županije donesen zaključak kako bi se prije samog razgovora o izbacivanju članova, na dnevni red trebala uvrstiti rasprava o povjerenju predsjedniku stranke Davoru Bernardiću.
Međutim, to ne znači da zagorski SDP-ovci, koje predvodi Siniša Hajdaš Dončić, u potpunosti pružaju podršku Milanki Opačić i Mirandu Mrsiću, jer su donijeli i zaključak u kojem ističu kako “najoštrije osuđuju neprimjerene istupe u javnosti članova SDP-a koji nanose štete ugledu SDP-a i stvaraju destrukciju”. Predlažu Predsjedništvu da “svu odgovornost za nanošenje štete ugledu stranke, a koja postoji, te pokretanje odgovarajućeg disciplinskog postupka utvrdi nakon rasprave na Glavnom odboru o prijedlogu uvrštenja statutarne točke ‘povjerenja predsjedniku stranke’ na izvještajno – tematskoj konvenciji te predlažu da Glavni odbor SDP-a, na prvoj sljedećoj sjednici, tajnim glasovanjem, odluči o dopuni dnevnog reda predstojeće izvještajno – tematske konvencije SDP-a točkom u povjerenju predsjedniku.”
Kada bi se točno trebala održati izvještajna konvencija, još se uvijek ne zna. Ona, prema stranačkom Statutu, mora biti održana do kraja godine, a o njoj bi se moglo raspravljati već na današnjoj sjednici Predsjedništva jer je potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin zatražio dopunu dnevnog reda s tom točkom. Izvještajna konvencija lako bi se mogla pretvoriti u izbornu, s obzirom na to da se još uvijek može zatražiti dopuna dnevnog reda pitanjem povjerenja predsjedniku, a tada će o njegovoj smjeni glasovati delegati konvencije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba