DEFINITIVNO SE NEĆE UVESTI 1. SIJEČNJA 2018., A TA ĆE SE TEMATIKA RJEŠAVATI IDUĆIH MJESECI KROZ ZAKON O KOMUNALNOM GOSPODARSTVU

Vlada RH na današnjoj sjednici iz zakona izbacila porez na nekretnine

Objavljeno: 14.09.2017. zagorjeinternational

Vlada RH je na današnjoj sjednici prihvatila izmjene Zakona o lokalnim porezima, kojima se brišu odredbe koje se tiču poreza na nekretnine, čije je uvođenje bilo predviđeno za početak iduće godine, piše Večernji list.

Premijer Andrej Plenković najavio je da će se ta tematika rješavati idućih mjeseci kroz Zakon o komunalnom gospodarstvu.
Plenković je rekao da radi jasnoće i otklanjanja svih nedoumica u hrvatskoj javnosti Vlada predlaže izmjenu Zakona o lokalnim porezima, kojim će i formalno predložiti stavljanje van snage odredbe o prorezu na nekretnine.
– Poreza na nekretnine nema od 1. siječnja 2018. godine, kao što je to trebalo biti – izjavio je premijer. Po Plenkovićevim riječima, on će proći prvo izmjene koje su nužne zbog usklađivanja s pravnom stečevinom EU, a potom će uz temeljitu analizu obuhvata načela pravednosti i načela razmjernosti te temeljitu procjene fiskalnog učinka biti u javnoj raspravi. Ova tema, po premijerovim riječima, bit će stavljena na stol tijekom sljedećih mjeseci.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba