OVOG PETKA I SUBOTE “100% ZAGORSKO” U ZAGREBU

Uživanje u raskošnoj gastronomskoj ponudi Zagorja, predstavljanje turističke ponude i cjelodnevni kulturno – zabavni program s dva koncerta

Objavljeno: 14.09.2017. JJ

Krapinsko – zagorska županija ovog petka i subote osmu godinu zaredom organizira manifestaciju “100% zagorsko” u Zagrebu, koja će se održati na Trgu bana Jelačića. Svečano otvorenje manifestacije na rasporedu je u petak u 13 sati. Radi se o manifestaciji prodajno – izložbenog karaktera čiji je cilj promovirati Zagorje kao poželjnu turističku destinaciju bogate kulturne baštine i gastronomske ponude.

120 izlagača

Ove će godine na manifestaciji sudjelovati 120 izlagača koji će na Trgu bana Jelačića predstaviti zvukove i mirise zagorske tradicije, poljoprivredne proizvode uzgojene na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, kao i proizvode tradicijskih obrta Krapinsko – zagorske županije. U ponudi će se naći bučino ulje, med, medenjaci, zagorski mlinci, povrće, voće, rakije i likeri, sir, sokovi, vina i voćna vina, suhomesnati proizvodi, licitari i tradicijske igračke, a posjetitelji će moći uživati i u zagorskim štruklima te tradicionalnim babičinim kolačima.

Nagradne igre

Uz to, tijekom dva dana na središnjem zagrebačkom trgu bit će organiziran i cjelodnevni kulturno – zabavni program s dva večernja koncerta, predstavljanjem turističke ponude Zagorja – Bajke na dlanu te animacijama i nagradnim igrama za posjetitelje. Manifestacija će se održavati u petak od 8 do 22 sata te u subotu od 8 do 20 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba